Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tiltrædelsesforelæsning: Niels Gregersen

Mitochondrial Dysfunction, Oxidative Stress and Cell Resilience: A Challence in Molecular Medicine

01.09.2014 | Mathias Nielsen

Dato fre 26 sep
Tid 14:00 16:00
Sted Auditorium B, Aarhus Universitetshospital, Skejby, Brendstrupgårsvej 100, 8200 Aarhus N

Fredag den 26. september 2014 kl 14.00 holder professor emeritus Niels Gregersen, Molekylær Medicinsk Forskningsenhed, Institut for Klinisk Medicin og Aarhus Universitetshospital, tiltrædelsesforelæsning med titlen: Mitochondrial Dysfunction, Oxidative Stress and Cell Resilience: A Challence in Molecular Medicine.

Forelæsningen holdes i Auditorium B, Aarhus Universitetshospital-Skejby, og efter forelæsningen er Institut for Klinisk Medicin vært ved en reception.

Niels Gregersens forskning har udgangspunkt i de første beskrivelser af nedarvede gendefekter i omsætningen af fede syrer, så som MCAD defekt, som i dag indgår i den biokemiske screening af alle nyfødte verden over. I løbet af årene har Niels Gregersen sammen med sit hold af lektorer, bioanalytikere, post.doc-ere, phd-, master-, og bachelor-studerende på Molekylær Medicinsk Forskningsenehed (MMF) bidraget til udredningen af patofysiologien ved disse nedarvede fedsyreomsætningsdefekter, hvor forskningen i dag er koncentreret om ændringer i patientcellers proteinmønster (såkaldt ’proteomics’), som måles ved hjælp af avanceret massespektrometri. Mønstrene tyder på at nogle mekanismer, som involverer cellens energiproducent, mitokondrierne, er fælles for rigtig mange sygdomme. Det er disse mekanismer forelæsningen vil handle om, og de er således i fokus i Niels Gregersens videre videnskabelige karriere. 

Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Health, Videnskabelig medarbejder, Ph.d.-studerende