Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

To talentforløb bliver til ét – med to spor og aktiviteter på tværs

Health samler fakultetets to talentforløb i ét for at skabe et tværfagligt forløb under titlen ’Research & Innovation’. Målet er en tættere sammenhæng mellem forskning, uddannelse og innovation via bl.a. fælles aktiviteter, og målgruppen er fortsat de særligt dygtige og højt motiverede studerende.

05.08.2020 | Sabina Bjerre Hansen

De ambitiøse studerende på fakultetets to talentspor samles om viden-samarbejde i krydsfeltet mellem forskning og innovation på ét samlet talentforløb med virkning fra efterårssemesteret 2020. Foto: Lars Kruse/AU.

De ambitiøse studerende på fakultetets to talentspor samles om viden-samarbejde i krydsfeltet mellem forskning og innovation på ét samlet talentforløb med virkning fra efterårssemesteret 2020. Foto: Lars Kruse/AU.

Siden 2017 har Health udbudt to talentforløb: Research Honours Programme og Business & Innovation Honours Programme til de studerende, der har lyst til at supplere deres uddannelse med viden og kompetencer inden for forskning og innovation.

Fra og med det kommende optag samles de to talentforløb, så de studerende søger ind på ét talentforløb, hvor der er fokus på tværfaglighed og generiske kompetencer, som understøtter viden-samarbejde i krydsfeltet mellem forskning og innovation. De skal dog fortsat vælge, om den ekstra talentundervisning hovedsageligt skal fokusere på forskning eller innovation – og det allerede ved tilmelding til talentforløbet.

Klædt på til at løse komplekse sundhedsproblemer

”Vores talentforløb uddanner kandidater, der kan bidrage til forskning og forskningsbaseret innovation i samarbejde med andre fagområder og discipliner – kompetencer, der er helt afgørende i forhold til at løse komplekse sundhedsproblemer i et stadigt mere komplekst sundhedsvæsen. Og med et forløb som vores i bagagen vil de studerende kunne bidrage til borgernes sundhed og velfærd i bred forstand,” siger prodekan for uddannelse Lise Wogensen Bach.

De studerende forbereder sig via talentforløbet på en karriere inden for sundhedsvidenskabelig forskning og viden-baseret innovation ved bl.a. at indgå i aktiviteter og relationer, der introducerer dem til forskning, innovation og kommercialisering i samarbejde med partnere fra universitetet, sundhedsvæsenet og det private erhvervsliv. Det gælder fx emner som formidling, feedback skills, organisationsforståelse, ideudvikling, projektstyring, selvledelse og karriereplanlægning.

Skærper profil via valg af spor og projekt

Selvom der nu er tale om ét talentforløb, vælger de studerende sig fortsat ind på enten et forskningsspor eller et innovationsspor. Her tilegner de sig supplerende generalistkompetencer på højt niveau og faglige og metodiske kvalifikationer inden for det valgte fagområde. Forskellen ift. tidligere er, at der nu er fælles aktiviteter for alle studerende på talentforløb sideløbende med arbejdet i de to spor.

Mens forskningssporet fokuserer på kompetencer som forskningsmetoder, fondansøgninger, god forskningspraksis og forskningsformidling, indeholder innovationssporet elementer som forretningsmodeller, innovativ praksis, entrepreneurskab og behovsidentifikation. Begge spor inkluderer et selvvalgt projekt på 20 ECTS over 1 – 1,5 år med individuel vejledning.

”Jeg håber, at både vores studerende, undervisere, vejledere, aftagere og samarbejdspartnere vil tage godt i mod de nye fælles elementer i vores talentforløb. Vi har gjort os umage med at tilrettelægge det, glæder os til at prøve det af i praksis og har store forventninger til det,” siger Lise Wogensen Bach.

Der er ansøgningsfrist til Healths talentforløb den 13. september 2020, og alle interesserede studerende er velkomne til informationsmødet den 1. september 2020. Læs mere om Healths talentforløb og informationsmødet på Ph.d.-skolens hjemmeside.

Kontakt

Prodekan for uddannelse Lise Wogensen Bach
Aarhus Universitet, Health
Mobil: 25 48 85 22
Mail: lwb@au.dk

Talentudvikling, Administration (Faglighed), Ph.d.-studerende, Graduate School of Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder, Institut for Folkesundhed, Forskningsårsstuderende