Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Træd ind i en verden af fascinerende forskning!

Kan vi stole på vores erindringer? Styres jorden af mikrober? Og hvorfor er det så svært at lære dansk? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på, når Aarhus Universitet byder indenfor til Forskningens Døgn 2016 på Navitas. Tag venner og familie med og lad dig fascinere af forskningens mangfoldighed. Arrangementet er gratis.

15.04.2016 | Ida Hammerich Nielson

Se Nordeuropas største 3D-print. Gå på opdagelse i din hukommelse. Lugt til molekyler. Smag en helt speciel skumfidus. Alle sanser bringes i spil, når Aarhus Universitet under overskriften FASCINERENDE FORSKNING afholder Forskningens Døgn.

Forskningens Døgn på Aarhus Universitet er større end nogensinde, og besøgende kan se frem til mange forskellige korte foredrag, udstillinger, live-eksperimenter og workshops. Du kan også besøge åbne værksteder og gå en tur i det sekskantede ikonbyggeri på Aarhus Havn.


Du kan blandt andet opleve følgende: 

 

På jagt efter Jordens søster
Er der liv på andre planeter? Forskerne er i fuld gang med at finde ud af, hvordan vi opdager fremmede livsformer. Få de gode historier, og prøv selv at styre Aarhus Universitets "planetjæger" SONG-teleskopet på Tenerife.

Kend din forventede levetid
Forskere forklarer menneskers forventede levetid ud fra blandt andet indkomst og formue – og ved at beskrive relationer mellem levetid og egenskaber som køn, bopæl, civilstand og uddannelse.

Myrer, der styrer
En myrekoloni er en superorganisme, hvor de enkelte myrer fungerer som superorganismens celler. Hør om, hvordan superorganismen koordinerer sine aktiviteter via telekommunikation.  

En dræbers smukke indre
Hvordan kan en bakterie, som hvert år koster millioner af menneskeliv, være smuk? Det kan den på akvarelmalerier, som viser den så akkurat som muligt i to millioner gange forstørrelse. Hør et foredrag fortalt gennem tegneserier.

Læs mere om arrangementet på Aarhus Universitet

Forskningens Døgn er Uddannelses- og Forskningsministeriets landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i uge 17 med cirka 500 events og mere end 65.000 besøgende. Læs mere på www.forsk.dk

Forskningens Døgn på Aarhus Universitet, Campus Aarhus
Tid: Fredag den 29. april kl. 13-17
Sted: Navitas, Inge Lehmanns Gade 10, 8000 Aarhus C

Hjemmeside: www.au.dk/fd
Yderligere oplysninger: Charlotte Boel, cbo@au.dk, 8715 3038/3069 8081

Arrangement, Alumne, Ekstern målgruppe, Universitetsledelsens Stab, Samarbejde