Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tre AU-uddannelser godkendt til ny forsøgsordning

Studerende på Aarhus Universitets revisoruddannelse kan fra i år søge ind på en ny ordning, hvor man læser på deltid og arbejder sideløbende. Yderligere to uddannelser følger trop i 2019.

02.02.2018 | Thomas Grønborg Sørensen

Tre uddannelser er godkendt som erhvervskandidatuddannelser på Aarhus Universitet. Foto: Lars Kruse

Hvis du vil arbejde ved siden af studierne, så kan du til gengæld få dobbelt så lang tid til din kandidatuddannelse.

Det tilbud får revisorstuderende på Aarhus Universitet allerede fra denne sommer.

Uddannelsen er nemlig blandt de i alt tretten på landsplan, som er blevet godkendt af Uddannelses- og Forskningsministeriet til en ny forsøgsordning, der skal styrke forbindelserne mellem uddannelser og arbejdsmarked.

Den såkaldte erhvervskandidat-ordning indebærer, at man får mulighed for at bruge fire år på at tage sin kandidatuddannelse frem for de sædvanlige to. Til gengæld skal man have mindst 25 timers relevant arbejde om ugen, og der er ikke mulighed for at få SU. Det faglige indhold og de faglige krav er de samme som på den ordinære kandidatuddannelse.

”Denne ordning passer som fod i hose til den omfattende erhvervssatsning, som Aarhus Universitet er i gang med. Det handler om brobygning mellem uddannelserne og arbejdsmarkedet, og erhvervskandidat-ordningen vil være et godt supplement til vores andre initiativer så som case competition, specialesamarbejde m.m. Vi glæder os over at kunne tilbyde de studerende denne nye mulighed”, fortæller rektor Brian Bech Nielsen.

Ansøgningsfrist 1.marts

Revisorstuderende kan søge ind på ordningen frem til 1.marts, som er ansøgningsfristen til de fleste af universitetets kandidatuddannelser. Aarhus Universitet forventer at optage op til 40 revisorstuderende årligt på erhvervskandidatforløbet, men i første optagsrunde efter sommerferien vil optaget kunne udvides til 70 studerende alt efter efterspørgslen.

I 2019 får studerende på uddannelserne i henholdsvis sygepleje og jura også mulighed for at søge ind på fireårige erhvervskandidatforløb.

 

 

 

Uddannelse, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet