Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tre Health-forskere får midler til diabetesforskning

Christopher Rohde og Kevin Marks, begge læger og kommende ph.d.-studerende, fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital får hver godt en mio. kr. til at gennemføre et ph.d.-forløb, mens professor David McIntyre fra University of Queensland får 350.000 kr. til et gæsteprofessorat på Health. Alle tre forløb finansieres af Danish Diabetes Academy.

18.12.2019 | Sabina Bjerre Hansen

Diabetesforskningen får et løft, når Christopher Rohde (t.v.), David McIntyre og Kevin Marks (t.h.) kan sætte gang i nye forskningsprojekter finansieret af Danish Diabetes Academy. Fotos: Privat og DDA.

Diabetesforskningen får et løft, når Christopher Rohde (t.v.), David McIntyre og Kevin Marks (t.h.) kan sætte gang i nye forskningsprojekter finansieret af Danish Diabetes Academy. Fotos: Privat og DDA.

Christopher Rohde, Kevin Marks og David McIntyre forsker i diabetesrelaterede sygdomme og deraf følgende sundhedsudfordringer, og inden længe skal de i gang med enten et ph.d.-forløb eller et gæsteprofessorat på Health.

Christopher Rohde undersøger i sit ph.d.-forløb, om behandling med antidepressiver blandt personer med type 2-diabetes kan påvirke udviklingen af fysiske følgesygdomme, smertetilstande og – i sidste ende – overlevelse positivt. Hypotesen er, at det kan den.

Kevin Marks bruger sit ph.d.-forløb til at undersøge, om risikoen for diabeteskomplikationer og psykisk sygdom hos personer med type 1-diabetes helt eller delvist kan forudsiges. Målet er at finde de børn med type 1-diabetes, der er i risikogruppen, så de tidligt kan få særlig støtte.

David McIntyre har sammen med danske kolleger bl.a. fra Health påvist, at danske kvinder med graviditetsdiabetes adskiller sig fra kvinder i andre dele af verden. Derfor vil han, mens han er på gæsteophold i Aarhus, undersøge, hvordan vi i Danmark sikrer både mødrene og børnene den bedst mulige behandling på den mest samfundsøkonomiske måde.

Kontakt

Læge og ph.d.-studerende Christopher Rohde
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Afdeling for Depression og Angst
Mobil: 28 26 09 90
Mail: au322271@clin.au.dk

Læge og ph.d.-studerende Kevin Marks
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin,
Aarhus Universitetshospital og Steno Diabetes Center Aarhus
Mobil: 51 80 43 40
Mail: kmarksodinson@gmail.com

Professor David McIntyre
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin,
Aarhus Universitetshospital, Kvindesygdomme og Fødsler og
University of Queensland, Mater Clinical School
David.McIntyre@mater.org.au

 

Denne omtale er baseret på pressemateriale fra Danish Diabetes Academy.

Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Klinisk Medicin, Health, Sundhed og sygdom, Videnskabelig medarbejder, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende