Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tre nye kommunikationskurser til ph.d.-studerende

Health udbyder nu tre nye kommunikationskurser målrettet ph.d.-studerende. Kurserne skal lære de ph.d.-studerende at formidle deres forskning til et bredere publikum. Kurserne afholdes til september, og tilmeldingen åbner nu.

13.06.2017 | Mette Louise Ohana

Der er tilmeldingsfrist til alle kurserne den 4. september 2017 via hjemmesiden.

Samfundet stiller stadig større krav om videnudveksling med universitetet, og interessen for sundhedsforskning er stor både blandt medierne og danskerne. Samtidig kan øget synlighed være en fordel for den enkelte forsker og dennes forskningsområde. Derfor er det vigtigt at kunne formidle sin forskning, så også andre end kollegerne kan forstå det. 

Efter stigende efterspørgsel på kurser i forskningsformidling og medietræning udbyder Health nu tre nye kommunikationskurser målrettet ph.d.-studerende: 

Målet er, at klæde ph.d.-studerende på til at kommunikere deres forskning på en både ansvarlig og fængende måde til en bredere offentlighed via forskellige kanaler – fra traditionel presse til sociale medier.

De tre heldagskurser kan tages samlet eller hver for sig og er ECTS-givende.

Forskning på radio, tv, sociale medier og mobilvideo

På kurset "Lær at formidle dit ph.d.-projekt til medierne" stifter man bekendtskab med grundlæggende formidlingsmæssige greb, får indsigt i journalisternes arbejdsmetoder og lægger en plan for, hvordan man kan formidle sit ph.d.-projekt via forskellige kanaler.

Medietræningskurset er en introduktion til, hvordan man formidler sin forskning i medierne. Kurset tager udgangspunkt i de ph.d.-studerendes individuelle forskning, og man bliver trænet i at kommunikere mundtligt, skriftligt og foran et kamera.

På kurset i forskningsformidling på video undervises der i at optage og redigere video fx et video-abstract til tidsskrifterne.

Der er tilmeldingsfrist til alle kurserne den 4. september via hjemmesiden.

Marianne Eg, færdig ph.d.er fra Institut for Folkesundhed, har tidligere deltaget på et medietræningskursus på Health. Hør hende fortælle, hvordan hun har brugt det her.  

Kontakt

Kommunikationspartner Lise Wendel Eriksen
Health Kommunikation, Aarhus Universitet
Mobil: 29 93  86 16
Mail: lwe@au.dk 

Uddannelse, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Odontologi, Institut for Retsmedicin