Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tre talenter fra Aarhus Universitet får prestigefyldt forskningslegat

Tre ph.d.-studerende fra Health ved Aarhus Universitet deles om det eftertragtede Fogh-Nielsen-legat. Legatet er på 125.000 kr. og gives til fremragende ph.d.-forskere.

28.01.2019 | Simon Byrial Fischel

Ph.d.-studerende Mette Lise Lousdal fra Institut for Folkesundhed modtager Fogh-Nielsen-legatets hovedsum på 75.000 kr. ved PhD Day 2019. Foto: Simon Fischel

Med hver deres forskningsprojekt inden for så forskellige felter som depression, brystkræft og inflammation var tre af Healths dygtigste forskertalenter udvalgt til at dyste i en forsker-fight på fakultetets årlige PhD Day, som blev afholdt fredag den 25. januar.

Kandidaterne havde hver ti minutter til at præsentere deres forskningsprojekter foran de omkring 400 fremmødte kolleger fra hele fakultetet, og på den baggrund afgjorde en dommerkomité, hvem der skulle have den største andel af legatsummen på 125.000 kr.  

Legatets hovedsum på 75.000 kr. gik til Mette Lise Lousdal, ph.d.-studerende ved Institut for Folkesundhed. Hun modtager legatet for sin forskning i virkningen af brystkræftscreeninger – de såkaldte mammografiscanninger.

25.000 kr. går til Ole Köhler-Forsberg, ph.d.-studerende ved Institut for Klinisk Medicin, som undersøger, om immunsystemet spiller en rolle i udvikling og behandling af depression.

Anne Louise Hansen, som er ph.d.-studerende ved Institut for Biomedicin, modtager ligeledes 25.000 kr. for sin forskning i, hvordan en særlig gruppe af fedstoffer kan dæmpe alvorlige inflammationstilstande i kroppen.

Legatet skal gå til forskningsformål og er tænkt som projektstøtte til nye undersøgelser, der bygger oven på forskningsresultater opnået under ph.d.-studiet.

Se videoerne med de tre talenter, som præsenterer deres forskningsprojekter på 60 sekunder.

Kontakt
Ph.d.-studerende, Mette Lise Lousdal
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Tlf: 87 16 79 97
Mail: lousdal@ph.au.dk

Ph.d.-studerende, Ole Köhler-Forsberg
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin - Forskningsenheden for Psykoser
Mail: olekoehler@clin.au.dk

Ph.d.-studerende, Anne Louise Hansen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mail: annelouisehansen@biomed.au.dk

Bevillinger og priser, Administration (Faglighed), Forskningsårsstuderende, Health, Health, Talentudvikling, Forskning, Offentligheden/Pressen, Institut for Biomedicin, Navnenyt