Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tre talentfulde forskere deler prestigefyldt forskningslegat

Tre ph.d.-studerende fra Health ved Aarhus Universitet deler det eftertragtede Fogh-Nielsen-legat. Legatet er på 140.000 kr. og gives til fremragende ph.d.-forskere.

29.01.2020 | Simon Byrial Fischel

Ph.d.-studerende Sidsel Støy fra Institut for Klinisk Medicin modtager Fogh-Nielsen-legatets hovedsum på 60.000 kr. ved PhD Day 2020. Foto: Ida Marie Jensen

Med hver deres forskningsprojekt inden for så forskellige felter som hoftedysplasi, alkoholisk leverbetændelse og oplevelsen af smerter i mund og ansigt var tre af Healths dygtigste forskertalenter udvalgt til at dyste i en forsker-fight på fakultetets årlige PhD Day, som blev afholdt fredag den 24. januar.

Kandidaterne havde hver ti minutter til at præsentere deres forskningsprojekter for de omkring 400 fremmødte kolleger fra hele fakultetet, og på baggrund af såvel forskningen som præsentationsevnerne afgjorde en dommerkomité, hvem der skulle have den største andel af legatsummen på 140.000 kr.  

Legatets hovedsum på 60.000 kr. gik til Sidsel Støy, ph.d.-studerende ved Institut for Klinisk Medicin. Hun modtager legatet for sin forskning, som både fremmer vores forståelse af den dødelige sygdom alkoholisk leverbetændelse og peger på en potentiel ny behandlingsform.

40.000 kr. går til Julie Sandell Jacobsen, ph.d.-studerende ved Institut for Klinisk Medicin og lektor ved VIA University Collage. Hendes forskning udfordrer den hidtidige forståelse af årsagen til smerter ved hoftedysplasi.  

Pankaj Taneja, som er ph.d.-studerende ved Institut for Odontologi og Oral Sundhed, modtager ligeledes 40.000 kr. for sin forskning i, hvordan stimuleringen af særlige nervefibre i huden, påvirker vores opfattelse af smerte.

Legatet skal anvendes til forskningsformål og er tænkt som projektstøtte til nye undersøgelser, der bygger videre på forskningsresultater opnået under ph.d.-studiet.

Se videoerne med de tre talenter, som hver præsenterer deres forskningsprojekter på godt et minut.

Kontakt
Ph.d.-studerende, Sidsel Støy
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Lever-, Mave- og Tarmsygdomme
Mail: sidsel.stoy@clin.au.dk

Ph.d.-studerende, Julie Sandell Jacobsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
VIA University College, Fysioterapiuddannelsen i Aarhus
Tlf.: 87 55 23 40
Mail: JSAJ@via.dk

Ph.d.-studerende, Pankaj Taneja
Aarhus Universitet ,Institut for Odontologi og Oral Sundhed
Sektion for Kæbekirurgi og Oral Patologi
Mail: pantaneja@dent.au.dk

Bevillinger og priser, Health, Forskning, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Talentudvikling, Institut for Biomedicin, Udvekslingsstuderende, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder