Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Trine Hyrup Mogensen får 10 mio. kr. til coronaforskning

Professor og speciallæge i infektionsmedicin Trine Hyrup Mogensen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital undersøger, hvorfor tilsyneladende raske unge og midaldrende mennesker i nogle tilfælde udvikler svær covid-19, der kræver intensiv-indlæggelse og kan medføre et alvorligt eller dødeligt forløb.

22.04.2021 | Sabina Bjerre Hansen

Trine Hyrup Mogensen er professor i infektionsimmunologi på Institut for Biomedicin. Foto: Jann Thiele Zeiss, AU Health.

Trine Hyrup Mogensen er professor i infektionsimmunologi på Institut for Biomedicin. Foto: Jann Thiele Zeiss, AU Health.

Hvilken rolle spiller genetiske faktorer for immunsystemets evne til at opdage virus tidligt og rejse et tilstrækkeligt immunrespons til at bekæmpe fx coronavirus? Det er ét af de spørgsmål, Trine Hyrup Mogensen og hendes forskerteam undersøger i et nyt forskningsprojekt, som Novo Nordisk Fonden støtter med et Clinical Distinguished Investigator Grant på 10 millioner kroner.

Ifølge Trine Hyrup Mogensens kan en del af de sværeste tilfælde af covid-19 forklares med genetiske fejl i patienternes immunsystem. Hun har som den eneste danske forsker deltaget i et international forskerkonsortium, der undersøger, hvad genetik og immunologi betyder for modtagelighed og sygdomsforløb ved COVID-19.

Og det er denne forskning, Trine Hyrup Mogensen nu får mulighed for at bygge videre på. Hun håber at levere viden, der kan bidrage til en tidligere og langt bedre behandling af de mennesker, der rammes særligt hårdt af COVID-19. Den nye viden kan desuden bruges til at forbedre de eksisterende vaccinestrategier.

Kontakt

Professor, dr.med. og speciallæge Trine Hyrup Mogensen
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin og
Aarhus Universitetshospital, Infektionsmedicinsk Afdeling Q
Mobil: 20 12 52 80
Mail: trine.mogensen@biomed.au.dk

Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Health, Sundhed og sygdom, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin, Teknisk/administrativ medarbejder, Health