Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Tusindvis af øjne rettet mod forskningen

Forskning er i disse dage det helt store samtaleemne i København, hvor der afholdes en af Europas største forskningsbegivenheder. Bag begivenheden står organisationen Euroscience, som netop har genvalgt AU's internationale rådgiver og tidligere rektor Lauritz B. Holm-Nielsen som præsident.

24.06.2014 | Sys Christina Vestergaard

Lauritz B. Holm-Nielsen, international rådgiver på AU, direktør for Sino-Danish Center og tidligere rektor på Aarhus Universitet, er netop blevet genvalgt til bestyrelsen for Euroscience på organisationens generalforsamling og fortsætter som præsident for organisationen.

Han blev valgt som præsident i 2012 for Euroscience, som står bag en af Europas største forskningsbegivenheder, Euroscience Open Forum (ESOF), der samler 4.000 forskere, forskningsledere, forskningspolitiske aktører og andre forskningsinteressenter fra hele verden i disse dage.

ESOF afholdes hvert andet år, denne gang i København, hvor forskningen nærmest har fået sin egen by i byen på Carlsberg-området centralt i København. En række AU-forskere har fået plads i programmet - en efterspurgt platform takket være de mange deltagere, herunder mere end 300 særligt forskningsinteresserede journalister fra hele verden.

ESOF flankeres af begivenheden "Science in the City", der henvender sig til det brede publikum. Forskningsfestivallen er blevet taget rigtig godt imod med ca. 10.000 besøgende dagligt i weekenden og masser af skoleklasser, børnefamilier og forskningsentusiaster generelt på hverdagene. Et samlet dansk "landshold" med deltagere fra DTU og Aarhus Universitet vandt i weekenden det europamesterskab i science show, som var særligt arrangeret i forbindelse med Science in the City.

På Science in the City-delen af denne uges forskningsmarathon i København har forskere fra Aarhus Universitet desuden præsenteret et bredt spektrum af forskning, dels i et samlet Aarhus Universitet-telt, dels med en særskilt udstilling om Cells in Space ved professor i rum-medicin Daniela Grimm, Institut for Biomedicin, Farmakologisk afdeling på Aarhus Universitet.

Cells in Space-udstillingen får onsdag den 25. juni besøg af ESA-astronaut Gerhard Thiele, som Aarhus Universitet desuden har arrangeret et offentligt foredrag med om livet ombord på en rumraket. Det er gratis og åbent for alle - hvilket gælder for alle Science in the City-arrangementer.

Science in the City og ESOF slutter torsdag med en ceremoni, hvor Manchester officielt overtager ESOF-stafetten efter København.

 

Arrangement, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet