Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Udkast til ny strategisk rammekontrakt er sendt i intern høring

Arbejdet med en ny strategisk rammekontrakt mellem Aarhus Universitet og Uddannelses- og Forskningsministeriet er i gang.

15.12.2017 | Rikke Skovgaard Lindhard

Foto: Lars Kruse

Et udkast blev i sidste uge sendt i bred høring hos henholdsvis de akademiske råd, de tværgående udvalg, fakultetsledelser, hovedsamarbejdsudvalget samt de studenterpolitiske organisationer med frist den 10. januar 2018.

Rammekontrakten afløser universitetets nuværende udviklingskontrakt, som udløber ved årsskiftet. Med rammekontrakten lægger Uddannelses- og Forskningsministeriet op til, at universiteterne i højere grad selv definerer sine strategiske mål inden for den ramme, som ministeriet har fastlagt. Rammen omfatter forskning, forskningsbaserede uddannelser, samarbejde med det omgivende samfund, forskningsbaseret myndighedsbetjening samt udbredelse af ny viden til videregående uddannelser uden forskning.

Læs også Arbejdet med ny rammeaftale med ministeriet skudt i gang  

Sammen med rammekontrakten sendes en præcisering af universitetets nuværende strategi i høring. Strategipapiret er vedlagt som bilag og afspejles i rammekontrakten.

Rammekontrakt og strategipapir bliver vedtaget på bestyrelsesmødet i februar 2018 forud for forhandlingerne med ministeriet. Den endelige rammekontrakt forventes at ligge klar medio 2018 og gælder for perioden 2018-2021.

Politik og strategi, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Universitetsledelsens Stab