Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Udvidet Blackboard kursus: Vil du lære nye måder at undervise på?

I løbet af efteråret 2015 udbyder Center for Sundhedsvidenskabelige Uddannelser (CESU) for første gang udvidede Blackboard kurser. Her bliver undervisere introduceret til værktøjer og aktiviteter, der kan understøtte blended learning undervisningsforløb.

20.10.2015 | Christina Lund Højfeldt

I løbet af efteråret 2015 udbyder Center for Sundhedsvidenskabelig Uddannelse (CESU) for første gang udvidede Blackboard kurser.

I løbet af efteråret 2015 udbyder Center for Sundhedsvidenskabelig Uddannelse (CESU) for første gang udvidede Blackboard kurser.

De nye udvidede kurser klæder underviserne på til at bruge de mange pædagogiske muligheder for online læring, som Blackboard tilbyder. De får blandt andet guidelines til at producere målrettet forberedelsesmateriale til de studerende og oprette samarbejdsaktiviteter i Blackboard, som understøtter de studerendes læring imellem forelæsningerne.

Et kursus i to moduler

Kurset er opdelt i to moduler. Det første modul handler om indholdsudvikling. Her får kursisterne et godt indblik i de forskellige værktøjer i Blackboard, som de kan bruge til at lave målrettet og lærende indhold. Det kan for eksempel være produktion af multimedie materialer, videoer og forberedelsestekster.

På det andet modul kommer kursisterne til at arbejde med aktiviteter i Blackboard blandt andet samarbejdsværktøjer som blogs, wikis og diskussionsfora, hvor underviseren og studerende har mulighed for at gå i dialog om forberedelsesmaterialet. Det styrker den løbende læring og skaber bedre forudsætninger for, at de studerende er godt klædt på til forelæsningerne og kan deltage aktivt i undervisningen.

Efterspørgslen er stor

Det første udvidede Blackboard kursus bliver afholdt den 6. november 2015, men pladserne er allerede overtegnet. Derfor bliver der udbudt yderligere pladser til denne dato.

”Hvis det viser sig, at der er flere forespørgsler efter pladser, vil vi oprette et nyt kursus i løbet af efteråret, så alle, der gerne vil på kurset, får mulighed for det”, fortæller Janne Saltoft Hansen, E-learning konsulent, CESU. "Både det udvidede kursus og basiskurset udbydes som standard hvert halve år. Desuden er det muligt med sine kolleger at deltage i alle kurser ved at kontakte mig", afslutter Janne Saltoft Hansen.

Alle fakulteter skal i 2017 have en handleplan for, hvilke undervisningselementer der kan gentænkes ved hjælp af Blackboard. Indsatsen er en del af AU’s udviklingskontrakt, hvor tidssvarende undervisningsforløb er et af målene for at skabe bedre kvalitet i uddannelserne.

Læs mere om det udvidede kursus og tilmelding til kurset

Læs tidligere nyhed om Blackboard


Yderligere oplysninger

Projektleder for Blackboard på Health Janne Saltoft Hansen
Aarhus Universitet, Center for Medicinsk Uddannelse
Direkte telefon: 8620 5230
Mobil: 2184 4530
jsh@cesu.au.dk

 

Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Uddannelse, Teknisk/administrativ medarbejder, Studerende