Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

UdviklingOdder på AU-besøg

Erhvervsrådet i Odder Kommune havde arrangeret et besøg på AU, hvor kommunens virksomheder kunne få ny viden og et indblik i mulighederne for at samarbejde med studerende og forskere fra AU.

14.06.2019 | Signe Schou

På besøg i laboratorierne på Navitas. Foto: AU Erhvervsstab

”Jeg kunne godt tænke mig at få en aftale i stand med nogle studerende om alle de vilde planer, vi har for at udvikle vores felt inden for fx genanvendelse.” sagde Annemette Fuglsang, direktør for Renosyd I/S, et fælleskommunalt renholdningsselskab. ”Det kan være, at en ingeniørstuderende i praktik er en god ide for os.”

Hos diplomingeniørerne på Navitas var der netop introduktion til mulighederne for at få en studerende i praktik. Diplomingeniører har praktikophold som en obligatorisk del af deres uddannelse, og derfor er tæt samarbejde mellem uddannelsen og erhvervslivet helt afgørende. ”Praktikken er vigtig for de studerende. Der kommer tilbage med rankere ryg, fordi de har fundet ud af, at de kan en masse, som virksomhederne har brug for,” siger uddannelsesleder ved Mechanical Engnieering, lektor Søren Bøndergaard.

UdviklingOdder havde selv foreslået, hvad de gerne ville høre og se på turen, og et bredt udvalg af byens virksomheder havde sagt ja tak til at se mere om, hvad der sker bag de gule mure på AU. Virksomhederne fik ny viden om rekrutteringsmuligheder, digital transformation, augmented reality og udvikling inden for bygningsdesign.

Dialog skaber relationer

”Det kan være en udfordring overhovedet at formulere spørgsmål eller projekter, som studerende kan indgå i, når vi står med det derhjemme. De kontakter og den dialog, vi får ud af i dag, kan forhåbentlig bringe os videre. Et arrangement som i dag giver en god overflyvning over de områder, som det kan være relevant for os at dykke dybere ned i,” sagde direktør Annemette Fuglsang.

Sine Weis Damkjær fra den lille virksomhed Designduo ApS, som beskæftiger sig med bl.a. industriel produktudvikling, er enig. ”Ideen om at virksomheder, universiteter og samfund arbejder tættere sammen, er vigtig for os alle: de studerende, virksomhederne og lokalsamfundet. Alle vinder ved et tæt samarbejde.”

Rektor: Vi er et åbent universitet

Rektor Brian Bech Nielsen bød deltagerne velkommen og sagde bagefter: ”Et besøg som dette er en del af vores eksistensgrundlag: Vi skal understøtte samfundet og gå i dialog med dem, der har brug for vores viden og kompetencer.”

”Det er meget vigtigt for universitetet, at vi er i kontakt med erhvervslivet i vores del af landet, især af hensyn til vores studerende. De skal vide, hvilke muligheder der er efter studiet for at få lov til at udfolde deres faglighed, og vi skal støtte deres overgang fra studiet og ud i livet bagefter.”

”Vi vil gerne invitere andre samarbejdspartnere på samme måde, som vi har gjort i dag, og give dem viden, overblik og mulighed for at gå i dialog om fx praktik og projektsamarbejde,” afsluttede han.

Samarbejde, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder, Universitetsledelsens Stab, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder