Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ung sklerose-forsker får europæisk pris

Morten Riemenschneider fra Institut for Folkesundhed modtager Young Investigator Award af The European Charcot Foundation for sit ph.d.-projekt, der har undersøgt fysisk træning som supplerende behandlingsstrategi i de tidlige stadier af multipel sklerose.

24.11.2021 | Lene Halgaard

Morten Riemenschneider modtager med prisen 4000 Euro og bliver en del af et community for unge forskere, som forsker i multipel sklerose

Fysisk træning på et tidligt stadie af multipel sklerose ser ud til at have en positiv effekt på det efterfølgende sygdomsforløb. Det er konklusionen på Morten Riemenschneiders ph.d.-projekt, som han præsenterede ved en international konference afholdt af The European Charcot Foundation. Resultaterne fra det kliniske studie gav ham The Young Investigator Award ved konferencen.

Morten Riemenschneider, der er fra Institut for Folkesundhed, har undersøgt et ”window of opportunity” i de tidlige stadier af multipel sklerose, hvor fysisk træning ser ud til at kunne minimere skader i nervesystemet og opbygge fysisk reservekapacitet. Det betyder, at patienter kan leve et bedre liv med deres kroniske sygdom. Fysisk træning som supplerende behandlingsstrategi ved multipel sklerose er stadig et relativt nyt fænomen, og prisen er derfor en vigtig anerkendelse til et spirende forskningsfelt.

Kontakt

Post Doc, PhD, Morten Riemenschneider
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
Mobil: +4522855185
Mail: mori@ph.au.dk

Bevillinger og priser, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Offentligheden/Pressen, Institut for Folkesundhed