Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Universitetsvalg – få indflydelse på dit studieliv

Den 13.-16. november 2017 skal studerende, ph.d.-studerende og videnskabelige medarbejdere på AU vælge repræsentanter til universitetets mange råd, nævn og udvalg. Hvis du har en studenterpolitiker i maven er det nu, du skal være klar – og ellers kan du få indflydelse ved at stemme på den kandidat, der bedst kan gøre en forskel på dit studie.

09.10.2017 | Louise Asmund-Hjorth

Foto: Lars Kruse

I år kan du stille op til eller stemme på kandidater til AU’s bestyrelse, det lokale studienævn og akademiske råd. Desuden kan ph.d.-studerende stille op til og stemme til ph.d.-udvalg.

Læs mere om de forskellige råd, nævn og udvalg

Stil op i perioden den 23. oktober – 27. oktober

Hvis du har lyst til at stille op til valget, kan du gøre det i perioden mandag den 23. oktober kl. 9:00 til fredag den 27. oktober kl. 12:00. Det er dog en god idé at aflevere kandidatlister så tidligt som muligt i opstillingsperioden, så eventuelle fejl kan nå at blive rettet, inden fristen udløber.

Læs mere om, hvordan du stiller op her

Kontakt eventuelt dit nuværende lokale studienævnsmedlem, hvis du gerne vil vide mere.
Studienævn på Aarhus BSS ǀ Studienævn på ARTS ǀ Studienævn på HEALTH ǀ Studienævn på SCITECH

Hent en kandidatopstillingsliste her

Tjek din stemmeret

Tjek din stemmeret i god tid inden valget ved at logge ind i valgsystemet med dit CPR-nummer og din adgangskode til selvbetjeningen (mit.au.dk). Når du er logget ind i valgsystemet, kan du se, hvilke organer du kan stemme til og hvornår.

Gå direkte til login i valgsystemet

Nye studerende, der først indskrives på studiet efter 1. oktober, skal henvende sig i Valgsekretariatet valg@au.dk for at få tildelt valgret.

Hvornår skal du stemme?

Du stemmer elektronisk via au.dk/valg i valgperioden 13. november kl. 9.00– 16. november kl. 16.00.

Du logger på systemet med dit brugernavn og adgangskode til Selvbetjeningen (mit.au.dk). Du kan ikke brevstemme eller stemme på papir.

Bliv aktiv, og hør mere om studenterpolitik

På mange studier og fakulteter findes der fagråd og universitetspolitiske grupper, der mødes for at diskutere, hvad de gerne vil have ændret på studiet og universitetet. Hvis du vil vide mere om studenterpolitik, kan du kontakte medlemmerne af dit lokale studienævn eller akademiske råd – eller en af de studenterpolitiske organisationer.

Se en oversigt over alle studenterpolitiske organisationer på AU

Yderligere oplysninger

Find den fulde tidsplan for valget her

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte valgsekretariatet på: 8715 3325 eller sende en mail til: valg@au.dk

Politik og strategi, Studerende, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Ph.d.-studerende