Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Universitetsvalg – få indflydelse på dit studieliv

Den 12.-15. november skal studerende på AU vælge repræsentanter til universitetets råd, nævn og udvalg. Hvis du har en studenterpolitiker i maven, er det nu, du skal være klar – og ellers kan du få indflydelse ved at stemme på den kandidat, du mener, der bedst kan gøre en forskel på dit studie.

11.10.2018 | Signe Opstrup

Foto: Lise Balsby

Vil du sidde med ved bordet, når der træffes vigtige beslutninger om fx opbygningen af din studieordning, planlægning af eksamen eller evalueringen af undervisningen? Så stil op til universitetsvalget, og giv din mening til kende – eller hjælp dine studiekammerater med at komme til orde.

I år kan du stille op til eller stemme på kandidater til AU’s bestyrelse, det lokale studienævn og akademiske råd. Desuden kan ph.d.-studerende stille op til og stemme til ph.d.-udvalg. Læs mere om de forskellige råd, nævn og udvalg

Stil op i perioden 18. – 26. oktober

Hvis du har lyst til at stille op til valget, kan du gøre det i perioden torsdag 18. oktober kl. 9 til fredag 26. oktober kl. 12. Det er en god idé at aflevere kandidatlister så tidligt som muligt i opstillingsperioden, så eventuelle fejl kan nå at blive rettet, inden fristen udløber.
Se hvordan du stiller op her.


Kontakt evt. de lokale råd og nævn på dit fakultet, hvis du gerne vil vide mere.
Aarhus BSS ǀ ARTS ǀ HEALTH ǀ  SCITECH

Tjek din stemmeret

Tjek din stemmeret i god tid inden valget ved at logge ind i valgsystemet med dit bruger-id og din adgangskode til selvbetjeningen (mit.au.dk). Når du er logget ind i valgsystemet, kan du se, hvilke organer du kan stemme til og hvornår.

Gå direkte til login i valgsystemet

Nye studerende, der først indskrives på studiet efter 1. oktober, skal henvende sig i valgsekretariatet valg@au.dk for at få tildelt valgret.

Hvornår skal du stemme?

Du stemmer elektronisk via au.dk/valg i valgperioden 12. november kl. 9 til 15. november kl. 16.
Du logger på systemet med dit bruger-id og adgangskode til selvbetjeningen (mit.au.dk). Du kan ikke brevstemme eller stemme på papir.

Bliv aktiv, og hør mere om studenterpolitik

På mange studier og fakulteter findes der fagråd og universitetspolitiske grupper, der mødes for at diskutere, hvad de gerne vil have ændret på studiet og universitetet. Hvis du vil vide mere om studenterpolitik, kan du kontakte medlemmerne af dit lokale studienævn eller akademiske råd – eller en af de studenterpolitiske organisationer.

Yderligere oplysninger

  • Læs mere på au.dk/valg
  • Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte valgsekretariatet på: 8715 3325 eller sende en mail til: valg@au.dk
Administrativt, Administration (Faglighed), Studerende, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Ph.d.-studerende