Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Varm velkomst til ny rektor

Som særlig optakt til årsfesten var der i år tiltrædelsesreception for universitetets nye rektor Brian Bech Nielsen.

13.09.2013 | Sys Christina Vestergaard

Morten Østergaard sagde også et varmt velkommen til Aarhus Universitets nye rektor Brian Bech Nielsen. Foto: Lars Kruse

Fest- og foredragsforeningen TAAGEKAMMERET fra Science and Technology føler en særlig glæde ved at have fået en rektor med naturvidenskabelig baggrund – og ser gerne, at den nye rektor i ny og næ bærer foreningens t-shirt. Foto: Lars Kruse


Brian Bech Nielsen fik en varm velkomst fra en fyldt sal i S-bygningen og imødekommende ord fra talerstolen.
 
Bestyrelsesformand Michael Christiansen talte som den første – og satte følgende ord på, hvad en rektorpost er for en stilling og tilføjede, hvorfor han er sikker på, at Aarhus Universitet har fået en god mand på posten.
 
“Det er ikke nogen let stilling at indtage, hvilket du sikkert allerede har erfaret efter godt en måned i rektorstolen. Et universitet – og særlig et så bredt universitet som Aarhus Universitet – er en meget kompleks verden. Fyldt med konflikter og muligheder – og med kompromisløse studenter, forskere og undervisere. Men du har alle forudsætninger for at manøvrere i det hajfyldte farvand. Du har med succes opholdt dig i universitetets maskinrum som både forsker, underviser og studerende. Og derudover har du også som institutleder og siden dekan vist, at du evner at bevæge dig rundt i terrænet og lytte til både medarbejdere og studerende.”

Uddannelsesminister og AU-alumne Morten Østergaard havde også taget turen til Aarhus Universitet og sagde i sin tale, at han med glæde har noteret sig, at Brian Bech Nielsen allerede ved flere lejligheder har betonet vigtigheden i høj kvalitet – sådan som ministeren også selv har meldt ud, at han gerne ser en endnu højere kvalitet på landets universiteter.
Da Brian Bech Nielsen selv indtog talerstolen senere, var hans hurtige respons til ministeren, at de var helt enige om ønsket at forbedre kvaliteten – og tilføjede med et smil, at kvaliteten allerede er og altid har været meget høj på Aarhus Universitet.

Borgmester Jacob Bundsgaard og regionsformand Bent Hansen tilkendegav henholdsvis, at de begge ser frem til samarbejdet med universitetets nye rektor og ikke mindst til at fortsætte det samarbejde med Aarhus Universitet, som er en dynamo for byen såvel som regionen.

Det gik ikke ubemærket forbi, at Aarhus Universitets nye rektor har en naturvidenskabelig baggrund. Fest- og foredragsforeningen TAAGEKAMMERET fra Science and Technology indtog scenen med en snesfuld af sine medlemmer. Efter et kort musikalsk indslag overrakte de Brian Bech Nielsen, som har en fortid som institutleder, vicecenterleder og dekan på deres hovedområde, et par gaver – helt i TAAGEKAMMERETS ånd: en flaske Gammeldansk, en t-shirt med foreningens navn på – og en helt særlig rektorhat. En rektorhat frit fortolket er i dette tilfælde en forgyldt kasket med en lille roterende propel på.
Brian Bech Nielsen var ikke sen til at iføre sig kasketten – i hvert fald et kort øjeblik.

Brian Bech Nielsen afsluttede med at understrege, i hvor høj grad han glæder sig til at løfte opgaven og til at bestride det, han med egne ord, kalder verdens bedste job.

 

Politik og strategi, Offentligheden/Pressen, Alle AU-enheder, Studerende