Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ved du egentlig hvad?

Når først valgkampen tager fart, vil holdninger og meninger tage form på basis af viden. Men hvad ved vi egentlig – og hvornår ved vi det?

11.04.2019 | Rasmus Rørbæk

 

Viden tager sit udgangspunkt i videnskab, der giver facts om alt fra sundhed til klima. Facts er på den måde vigtige for politikere og vælgere, men alligevel måske ikke altafgørende for, hvor vi sætter vores kryds. 

Kristian Hvidtfelt Nielsen er centerleder på Center for Videnskabsstudier på Aarhus Universitet, og forfatter til blandt andet en bog i Tænkepause-serien med titlen ”Viden”. I bogen får det lidt flyvske begreb ”viden” en jordnær behandling og sætter relief på, hvad vi ved – og hvad vi ved, vi ikke ved.

Videnskaben og viden spiller ofte en rolle og har en sammenhæng med samfundet. Ikke mindst i forbindelse med en valgkamp. I denne korte video giver Kristian Hvidtfelt Nielsen sit indspark og kommer omkring, hvorfor viden måske ikke i sig selv er nok til at vinde en valgkamp.

Kontaktinformationer til lektor og centerleder Kristian Hvidtfelt Nielsen

Tænkepause: "Viden"

Kontakt AU om valget

Aarhus Universitet gør det nemt at finde vidensbaserede nyheder og nedslag i valgrelaterede emner til Folketingsvalget 2019. På denne hjemmeside om Folketingsvalget 2019 er der emneinddelte ekspertlister med kontaktoplysninger.

Hjemmesiden bliver løbende opdateret med nye emner og nyheder i takt med, at valgkampen tager form. På siden kan man også finde universitetets journalister og kommunikationsmedarbejdere, der kan kontaktes for yderligere informationer om hvert fakultets eksperter.

 

Forskerne har sagt ja til at figurere på listen og til at hjælpe medier med analyser, udtalelser og baggrund under valgkampen. 

Forskning, Forskning, Alle grupper, Ekstern målgruppe, Aarhus Universitet