Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Verdensberømt professor er ny æresdoktor på AU

Charles Dinarello er manden, hvis forskning førte til succesfuld behandling af leddegigt. Han tiltræder i sit æresdoktorat ved Aarhus Universitets Årsfest 9. september 2016.

30.08.2016 | Ida Kellemann Thomsen

Fra september bliver Charles Dinarello æresdoktor på Aarhus Universitet.

Fra september bliver Charles Dinarello æresdoktor på Aarhus Universitet.

En af nyere tids mest betydningsfulde forskere i immunologi kan snart skrive Aarhus Universitet på sin liste af æresdoktorater. 72-årige Charles Dinarello er til dagligt professor i medicin og immunologi ved Colorado School of Medicine, og professor i eksperimentel medicin ved Radboud Universitet i Holland.

I 1984 påviste den Yale-uddannede Charles Dinarello eksistensen af proteinet IL-1, der spiller en vigtig rolle i reguleringen af inflammation i kroppen. Opdagelsen gjorde ham i stand til at udvikle en behandlingsmetode, der nedbringer betændelsen i sygdomme som leddegigt eller periodisk feber. Han er derfor en af verdens førende eksperter i immunologi.

Siden 2010 har Charles Dinarello arbejdet sammen med Infektionsmedicinsk Afdeling på Aarhus Universitetshospital. På afdelingen arbejder man blandt andet for at finde en kur mod HIV; noget, som Charles Dinarello har vist en stor interesse i.

Dinarello er en rollemodel

Sundhedsdekan på Health Allan Flyvbjerg, der har indstillet Charles Dinarello til æresdoktoratet, er begejstret over hans og universitetets samarbejde.

”Charles Dinarello har ikke alene vist sig som den topforsker han er, men også i flere henseender som en rollemodel for såvel yngre som ældre forskere. Han er en person, der aldrig kun tænker på sig selv, men hele tiden inspirerer og opfordrer til nye projekter. Hans commitment og drive til at skabe store resultater kan man kun tage hatten af for,” lyder det fra Allan Flyvbjerg.

Efter Charles Dinarello har involveret sig i Infektionsmedicinsk Afdeling på AUH, er den vokset til en af de førende inden for HIV-forskning på verdensplan. Han er nemlig både en emminent forsker og en god sparringspartner, der også interesserer sig for de enkelte patienter og de aller yngste forskere. Og det er noget, der glæder og motiverer, skriver Allan Flyvbjerg i sin indstilling af professoren.

Charles Dinarello tiltræder i sit æresdoktorat ved Aarhus Universitets Årsfest 9. september 2016.

Yderligere oplysninger:

Æresdoktor, professor Charles Dinarello
cdinare333@aol.com

Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Ph.d.-studerende, Offentligheden/Pressen, Forskningsårsstuderende, Alumne