Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Vi sender en bæredygtig vision afsted

Sidste punktum i beskrivelsen af visioner for et fusioneret tandfagligt institut er sat. Det har været en inspirerende periode, siger dekanen.

17.11.2015 | Henriette Stevnhøj

Eva Karring, Anne B. Christensen og Allan Flyvbjerg ved fællesmøde for IO og SKT i november.

Processen for en måske kommende fusion af Skolen for Klinikassistenter, Tandplejere og Tandteknikere (SKT) og Institut for Odontologi (IO) har nået en væsentlig milepæl. Notatet, som beskriver visionerne for et fusioneret institut, er skrevet færdigt og indgår nu som bilag til dekanens indstilling til Aarhus Universitets bestyrelsesmøde 3. december. Her vil bestyrelsen tage beslutning om en fusion eller ej.

Processen, som har strakt sig fra maj 2015 til nu, har været præget af livlig mødeaktivitet på tværs af enhederne, inspirationsrejse og skrivesessions. Dekan Allan Flyvbjerg ser al mulig grund til at takke for en stor og ihærdig indsats fra alle de involverede.

”Ledelsen ved de to enheder har arbejdet stenhårdt og konstruktivt med at beskrive visionerne, og det har kostet mange kræfter. Det har været berigende at lytte til medarbejdernes synspunkter om fremtiden for SKT og IO, og det er et godt afsæt fremtid for det faglige område, uanset, hvordan det lander”, siger Allan Flyvbjerg.

Han betegner visionerne som realistiske og ambitiøse. Og det skal de være for at ruste det tandfaglige område til fremtiden.

”Vi står over for store udfordringer hvad angår finansiering af forskning og uddannelser. Fælles tankegods og fodslag på tværs af enhederne stiller os i en langt stærkere position”, siger Allan Flyvbjerg.

 

Fakta

  • 3. december: AU bestyrelse tager stillinger til fusion mellem SKT og IO
  • Hvis ja til fusion begynder arbejdet med at søge efter og ansætte institutleder for det nye institut. Fusionen træder i kraft med ansættelsen af ny leder.
  • Hvis nej til fusion begynder ansøgningsproces og ansættelse af skoleleder og institutleder.

Læs notatet med visioner på visionshjemmesiden, som løbende bliver opdateret.

 

 

 

Administrativt, Sundhed og sygdom, Alle grupper, Health, Health, SKT, Institut for Odontologi