Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

VIDEO: Her er temaet for PhD Day 2020

Når Health til januar afholder den årlige PhD Day bliver det med fokus på innovation og erhvervssamarbejde i forskningen. Hør, hvorfor organiseringsudvalget har valgt netop dette tema og se, hvem der gæster ph.d.-dagen som årets keynote speakere.

12.11.2019 | Simon Byrial Fischel

Formandsskabet for PhD Day-organiseringsudvalget fortæller om valget af årets tema "Innovate and Initiate - From Academia to Business".

Under titlen ”Innovate and Initiate – from Academia to Business” samles Healths godt 650 ph.d.-studerende, når der fredag den 24. januar afholdes PhD Day. Årets tema skal vise fakultetets ph.d.-studerende, at der uanset uddannelsesmæssig baggrund eller forskningsfelt er grobund for at skabe innovative forretningsmuligheder. Men også at ekstern finansiering er et nødvendigt fundament for succesfuld sundhedsvidenskabelig forskning i dag.

”Det er er vigtigt, at de ph.d.-studerende stifter bekendtskab med forskellige finansieringskilder. Det gælder fonde, som traditionelt støtter akademiske projekter, men også muligheden for at samarbejde med industrien, hvilket desuden kan bidrage til at gøre nye forskningsfund tilgængelige for behandlere og patienter,” fortæller professor Ebbe Briggs Bødtkjer, formand for PhD Day-organiseringsudvalget.  

Se videoen, hvor formandsskabet for organiseringsudvalget præsenterer temaet for PhD Day 2020

Forskere med forretningstæft slår tonen an

Årets keynote speakere er begge to velbevandrede forskere og entreprenører, som i den grad har erfaring med at tage skridtet fra forskning til forretning. Foruden at være grundlægger af Center for Neuroeconomics Studies ved Claremont Graduate University i Californien, er professor Paul J. Zak også den, der identificerede den neurologiske mekanisme, som muliggør samarbejde og tillid. Han var blandt de første forskere i verden til at integrere studier i neurologi og økonomi, hvilket har kastet ideer af sig, der i dag blandt andet bliver brugt i Verdensbanken og har givet Zak bestyrelsesposter i nogle af verdens allerstørste virksomheder.

Ph.d. John Haurum er en af Danmarks mest succesfulde biotek-ledere med en imponerende portefølje af bestyrelsesposter i virksomheder som Synklino, AgomAb Therapeutics, NeoPhore, Synact Pharma og STORM Therapeutics. Han er oprindeligt dr.med. fra Aarhus Universitet og ph.d. fra Oxford University, og siden da har John Haurum opbygget solid ekspertise inden for ledelse af innovative R&D-processer.

”Vi håber, at temaet og talerne vil appellere til hele spektret af ph.d.-studerende ved Health og være med til at udbrede de positive historier og dermed budskabet om, at erhvervssamarbejde kan være et middel til at accelerere lovende forskningsprojekter,” fortæller Ebbe Briggs Bødtkjer.

Posters, flash-talks og Fogh-Nielsen

Traditionen tro er programmet fyldt med posterpræsentationer, flash-talks og oplæg leveret af såvel ph.d.-studerende som studerende på forskningsår og fra det forskningsrettede talentforløb.

Derudover skal årets ph.d.-vejleder kåres og tildeles JCD-prisen, ligesom Fogh-Nielsen-legatet skal uddeles ved en præsentationskonkurrence, hvor tre af fakultetets skarpeste ph.d.-studerende dyster om fordelingen af legatsummen. Det hele afrundes med en stor fest på Centralværkstedet for ph.d.-studerende og vejledere.

Se hele programmet for PhD Day 2020 (pdf)

Og læs mere om arrangementet på PhD Day-hjemmesiden. 

Kontakt

Formand for organiseringsudvalget, professor Ebbe Briggs Bødtkjer
Institut for Biomedicin - Forskning og uddannelse, Skou-bygningen
Høegh-Guldbergs Gade 10
Mail: eb@biomed.au.dk
Tlf: +45 24 87 02 40

Arrangement, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Talentudvikling, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, Graduate School of Health, Samarbejde