Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Video: Uddannelsesdagen på Health

Der var fokus på nye og anderledes måder at undervise på, da Health afholdt den første uddannelsesdag den 13. december.

20.12.2016 | Tekst: Mette Louise Ohana Video: Henriette Stevnhøj

AIAS

Uddannelsesdagen blev afholdt på AIAS i universitetsparken. Foto: Aarhus Universitet

Et universitet forbindes ofte med traditionelle forelæsninger for store hold uden megen interaktion med underviseren eller mellem de studerende. Den første uddannelsesdag på Health viser, at virkelighedens undervisning indeholder meget mere end det.

På uddannelsesdagen kunne man høre om studenteraktiverende undervisning, anvendelsen af it i undervisningen, nye undervisningsforløb og forskellige måder at give studerende feedback på. Både undervisere og studerende fremviste posters og holdt oplæg om deres erfaringer for de godt 100 fremmødte deltagere.  

Se underviser Birgitte Ahrensburg fra Institut for Odontologi og Oral Sundhed fortælle om, hvordan de har ladet sig inspirere af ”Mads & Monopolet” som en alternativ vejledningsform i forbindelse med bacheloropgaver.

 

På idrætsuddannelsen har adjunkt Rasmus Bysted Møller fra Institut for Folkesundhed skabt faglig debat blandt de studerende på Blackboard.  Se ham fortælle, hvordan han har gjort.

Uddannelsesdagen var den første af sin slags på Health, men bestemt ikke den sidste.

”Det var dejligt, at så mange bidrog med eksempler på udvikling af undervisning og en fornøjelse, at disse dækkede stort set alle Healths uddannelser,” fortæller Charlotte Ringsted, prodekan for uddannelse på Health.

Medicins optagelsesmetode mere pålidelig end motiverede ansøgninger

Ud over de mange oplæg holdt Dr. Kulamakan Kulasegaram foredrag om sin forskning i multiple mini-interviews – den såkaldte MMI - som optagelsesmetode på medicinuddannelsen. Han kommer fra The Wilson Centre for Research in Health Science Education fra University of Toronto i Canada, der er et af verdens førende inden for forskning i sundhedsvidenskabelige uddannelser. Metoden er netop i år taget i brug som en del af kvote 2-optagelsesprøven på medicinuddannelsen på AU.

I foredraget konkluderede han, at multiple mini-interviews er en mere pålidelig metode til optagelse end vurdering af enkeltinterviews, CV eller motiverede ansøgninger. Metoden er en god prædiktor for fremtidige resultater ved visse typer af eksamen, der tester tilsvarende ikke-akademiske aspekter. Men der mangler stadig forskning vedrørende flere aspekter af validiteten af MMI. 

”Vi ved for eksempel endnu ikke nok om, hvorvidt det vi tester med MMI er en egenskab eller er noget, der kan læres eller udvikles,” siger Charlotte Ringsted med henvisning til en nyligt publiceret artikel inden for området.


Kontakt

Prodekan for uddannelse Charlotte Ringsted
Health, Aarhus Universitet
Mobil: 93 50 82 22
Mail: charlotte.ringsted@au.dk

Arrangement, Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Uddannelse, Teknisk/administrativ medarbejder, Studerende, Ph.d.-studerende