Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Vil du være kvote 2-bedømmer på medicinuddannelsen?

I år bliver dobbelt så mange ansøgere til medicinstudiet inviteret til optagelsessamtaler via kvote 2. Derfor er der også behov for flere bedømmere. Interesserede VIP’ere fra Biomedicin, Folkesundhed og Klinisk Medicin kan melde sig nu.

10.01.2017 | Lise Wendel Eriksen

Der er brug for 174 bedømmere til forårets kvote 2-optagelsesprøve på medicinuddannelsen.

Kan de kommende læger lytte og samarbejde, og er de robuste nok til at klare både studie og det efterfølgende arbejdsliv? Det skal Multiple Mini Interviews, de såkaldte MMI-samtaler, være med til at afgøre, når kommende medicinstuderende søger optagelse på AU via kvote 2.

Dekanatet besluttede i efteråret at gøre den nye kvote 2-optagelsesprocedure på medicinuddannelsen  permanent. I år skal der inviteres dobbelt så mange kvote 2-ansøgere til MMI-samtaler – i alt 384 – for at kunne rekruttere de allerbedste studerende.

”Sidste år var der stor interesse for at være bedømmer, og vi har fået mange positive tilkendegivelser fra de, der deltog. Jeg håber, endnu flere vil melde sig i år og være med til at sørge for at HEALTH får rekrutteret de allerbedste studerende,” siger prodekan for uddannelse, Charlotte Ringsted.

Der er i alt behov for 174 bedømmere. Institutterne koordinerer tilmeldingen, og interesserede VIP’ere hører nærmere fra deres institut om, hvordan man bliver bedømmer.

Hvem, hvordan og hvornår

  • Bedømmerne skal være videnskabeligt personale (professorer, lektorer, ph.d.’er osv.) fra Institut fra Biomedicin, Institut for Klinisk Medicin eller Institut for Folkesundhed.
  • MMI-interviewene afholdes den 29. maj 2017 kl. 7.30-13.00 og kl. 12.30-18.00 Bedømmerne skal deltage enten om formiddagen eller om eftermiddagen.
  • Interviewene foregår på to lokationer: AUH, Skejby og i Aulaen/Vandrehallen på campus.
  • Bedømmerne bliver forberedt på MMI-samtalerne via et tretimers formøde d. 16. eller 17. maj 2017 fra kl. 14.00. Samme møde afholdes to gange – bedømmerne skal kun deltage i det ene.
  • Opgaven som bedømmer indregnes i den almindelige arbejdstid. For ph.d.-studerende kan opgaven godskrives som undervisning efter aftale med den faglige vejleder.
  • Det enkelte institut indsamler navne på potentielle bedømmere. Herefter bliver bedømmerne til kvote 2-optagelsesprøven kontaktet af HE Studier.

Kontakt og yderligere oplysninger

Specialkonsulent og projektleder Inge Hougaard Ipsen
Health Studier, Aarhus Universitet
Direkte telefon: 87 16 83 63
E-mail: ihi@au.dk

Uddannelse, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Administrativt, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Health