Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Meet Sanjaykumar Jariwala

Stimulus-dependent permanent labeling of neuronal ensembles pattern and circuit connectivity using viral TRAP strategy

26.05.2021 | Graduate School of Health

Dato tir 15 jun
Tid 14:00 16:00
Sted Online

Tirsdag d. 15. juni kl. 14.00 forsvarer Meet Sanjaykumar Jariwala sin ph.d.-afhandling med titlen "Stimulus-dependent permanent labeling of neuronal ensembles pattern and circuit connectivity using viral TRAP strategy".

Gnaverhjernen indeholder millioner af nerveceller (neuroner). Vil alle neuroner aktiveres på samme tid under en adfærd? Hvordan er neuronerne forbundet med hinanden? Hvad sker der, hvis nogle aktiverede neuroner manipuleres?

Et af de grundlæggende mål inden for neurovidenskab er at forstå, hvordan hjernen præsentere de eksterne stimuli gennem netværkskoordinering. Ældre teknikker var begrænset til neuroanatomiske og histologiske tilgange, men for at definere neuroner via deres aktiveringsmønster og genetiske komponenter kræves der nye teknologier. Nylige fremskridt inden for genetiske værktøjer har vist sig at være i stand til at fange, hvordan hjernen repræsenterer adfærd og ændrer følelsesmæssige tilstande.

I mit ph.d. studie er en nyudviklet genetisk strategi, TRAP (Targeted Recombination in Active Populations), blevet brugt til at opnå genetisk kontrol i neuroner, der udtrykker højere niveauer af fos (et øjeblikkeligt tidligt gen) knyttet til en bestemt adfærd. I tilfælde af hukommelsesdannelse kaldes kohorten af neuroner, der udtrykker fos, engram.

Således viser resultaterne i afhandling to nye tilgange, der muliggøre: 1) mærkning af aktive input specifikke for stimuli uden forudgående viden til deres oprindelse og 2) funktionelle beviser for dannelse af engram og manipulation i den centrale laterale amygdala. Disse nye tilgange, som jeg har anvendt til den emotionelle kortlægning af hjernekredsløbet, kunne i fremtiden udvides til at undersøge de neurale kredsløb, der driver endnu mere kompleks adfærd som sansning og kognition.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted online. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Meet Sanjaykumar Jariwala

Mail: meet.jariwala@biomed.au.dk

Tel.: (+45) 91447038

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder, Health