Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuel karrieredag på Aarhus Universitet samler ph.d.-studerende og yngre forskere fra hele landet

Den 18. november samles over 400 ph.d.-studerende og yngre forskere fra alle danske universiteter online til det virtuelle karrierearrangement, PhD Career Morning, som AU Career PhD & JR og IDA står bag.

04.11.2020 | Lonni Klitgaard

Hvert år i november afholder AU PhD & JR en karrieredag, hvor ph.d.-studerende og yngre forskere på Aarhus Universitet kan få gode råd og inspiration til en karriere uden for den akademiske verden, møde virksomheder of netværke. I år er det store fysiske arrangement dog udskudt til foråret 2021 på grund af corona. I stedet har arrangørerne valgt at afholde et virtuelt karrierearrangement i november – og udnytte online-formatet til at åbne arrangementet op for ph.d.-studerende og yngre forskere på alle de danske universiteter.

Rekordhøjt antal deltagere

Tilslutningen til den virtuelle karrieredag har været overvældende: Et rekordhøjt antal deltagere – mere end 400 ph.d.-studerende og yngre forskere fra hele Danmark – har allerede tilmeldt sig arrangementet, som har åbent for tilmeldinger helt frem til arrangementets start den 18. november.

”Vi glæder os over, at kunne samle så mange ph.d.-studerende og yngre forskere fra hele landet til vores PhD Career Morning,” fortæller Catrine Rumohr og Vibeke Broe fra AU Career PhD & JR og fortsætter: ”Den store interesse for arrangementet viser tydeligt, at mange ph.d.-studerende og yngre forskere er optaget af, hvordan de kan bringe deres forskning og forskningskompetencer i spil i erhvervslivet. Derfor er det vigtigt, at vi som universitet bakker vores forskere op i også at kunne gøre karriere uden for den akademiske verden, for eksempel med et arrangement som vores karrieredag.”

Gode råd og inspiration til en karrierevej uden for universitetet

Deltagerne til PhD Career Morning vil få mulighed for at deltage i forskellige workshops om bl.a.  mulige karriereveje uden for den akademiske verden, jobansøgning, cv og LinkedIn samt opstart af egen virksomhed. Derudover vil de kunne møde repræsentanter fra virksomhederne Arla Foods, Danske Commodities og Teknologisk Institut, som står klar til at besvare deltagernes spørgsmål og give dem gode råd til, hvordan man lander et job uden for den akademiske verden.

Se program for PhD Career Morning og tilmeld dig her

Læs mere om AU Career PhD & JR her

Læs mere om IDAs ph.d. netværk her

Samarbejde, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet