Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt forsvar: Maria Dietz Toppenberg

Mobile X-ray examination for residents living in aged care facilities in Aarhus Municipality, Denmark

08.01.2021 | Graduate School of Health

Dato tor 28 jan
Tid 14:00 16:00
Sted Online via Zoom

Torsdag d. 28. januar kl. 14.00 forsvarer Maria Dietz Toppenberg sin Ph.d.-afhandling med titlen "Mobile X-ray examination for residents living in aged care facilities in Aarhus Municipality, Denmark".

I høj indkomst lande som fx Danmark stiger antallet af ældre over 65 år, hvilket resulterer i flere udfordringer for velfærdsstaten, da det at blive ældre er associeret med et øget brug af sundhedsvæsenet. Hvis en patient mistænkes for lungesygdomme eller brud på en knogle, bliver patienten henvist til Røntgen og Skanning eller Akutafdelingen med henblik på en røntgenundersøgelse. Patienten henvises af den praktiserende læge eller af den ansvarlige læge hvor patienten er indlagt. Teknologi har gjort det muligt at røntgenundersøge patienter i eget hjem med mobilt røntgenudstyr. I Aarhus kommune blev mobil røntgen introduceret i 2014, som et pilot projekt, men effekten var uklar og det var derfor nødvendigt at evaluere projektet. Formålet med dette Ph.d. studie var at evaluere mobil røntgen i et dansk set-up for plejehjemspatienter og patienter bosat i ældreboliger. Vi ønskede at studere effekten af og tilfredsheden med mobil røntgen.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og afholdes online via Zoom. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Maria Dietz Toppenberg 

Mail: matopp@rm.dk

Tel.: (+45) 22423009

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Ph.d.-studerende, Health, Graduate School of Health, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin