Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Berit Bargum Booth

Celleforandringer på livmoderhalsen - Kan den diagnostiske procedure forbedres? Undersøgelse af Dynamic Spectral Imaging (DSI) kolposkopi i en dansk sammenhæng.

20.01.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 05 feb
Tid 14:00 16:00
Sted Virtuelt

Fredag d. 5. februar kl. 14.00 forsvarer Berit Bargum Booth sin ph.d.-afhandling med titlen "Cervical Dysplasia – Can the diagnostic procedures be improved? Evaluation of Dynamic Spectral Imaging colposcopy in a Danish clinical setting".

Hvert år rammes omkring 400 kvinder af livmoderhalskræft i Danmark. Livmoderhalskræft er forudgået af celleforandringer på livmoderhalsen og forårsages af Human Papillomavirus (HPV). Omkring 15.000 kvinder får årligt konstateret nyopdagede celleforandringer på livmoderhalsen. Disse kvinder henvises til en kolposkopiundersøgelse. Her vurderes det, om der er områder, der er suspekte for celleforandringer, og der tages vævsprøver fra disse områder. Dette er standardprocedure verden over. Tidligere forskning viser desværre, at nøjagtigheden af kolposkopi ikke er så god, som vi troede, og det står klart, at områder med celleforandringer overses ved kolposkopi. Ny teknologi kan måske forbedre dette. Dynamic Spectral Imaging (DSI) kolposkopi er et digitalt instrument, som via et farvekort indikerer områder suspekte for celleforandringer. Studier har vist, at DSI kolposkopi muligvis kan bridrage med en optimering af kolposkopiproceduren. PhD-projektet bidrager med ny viden om effekten af at tilføje den digitale teknologi til kolposkopi undersøgelsen i en dansk sammenhæng.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted online. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Berit Bargum Booth

Mail: berit.booth@clin.au.dk     

Tel.: (+45)  28 58 78 58        

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Graduate School of Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin