Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Birgit Refsgaard Iversen

Effekten af at være tilknyttet et tværsektorielt lungeteam for patienter med KOL

22.03.2021 | Graduate School of Health

Dato man 12 apr
Tid 14:00 16:00
Sted Online via Zoom

Mandag d. 12. april kl. 14.00 forsvarer Birgit Refsgaard Iversen sin ph.d.-afhandling med titlen "The impact of affiliation to a cross-sectorial lung team for patients with chronic obstructive pulmonary disease at risk of exacerbations".

I et nyt ph.d.-projekt fra Aarhus Universitet, Health, undersøges det, om tilknytning til et tværsektorielt lungeteam kan reducere antallet af indlæggelser og indlæggelsesdage for patienter, der har svær kronisk obstruktiv lungesygdom (KOL). Patienterne var vilkårligt fordelt i to grupper, hvor den ene gruppe fortsatte deres vanlige forløb og den anden grupper var tilknyttet et tværsektorielt lungeteam. Resultaterne blev sammelignet mellem de to grupper, for at undersøge effekten. Det tværsektorielle lungeteam bestod af sygeplejersker fra Lungesygdomme på Aarhus Universitetshospital og Akutteamet i Aarhus Kommune. Patienterne kunne kontakte teamet per telefon døgnet rundt. Det tværsektorielle lungeteam kunne komme på hjemmebesøg og ved tegn på forværring i sygdommen, kunne sygeplejerskerne iværksætte behandling i samråd med en lungemedicinsk læge. Desuden undersøges sikkerheden ved at være tilknyttet et tværsektorielt lungeteam sammenlignet med den vanlige pleje ved blandt andet at undersøge, om der var forskel på livskvalitet, symptomer på angst og depression samt graden af patient involvering.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted online via Zoom (https://aarhusuniversity.zoom.us/j/61191571520). Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Birgit Refsgaard Iversen

Mail: birgiver@rm.dk

Tel.: (+45) 23882332

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health