Rødt kød og type 2 diabetes
05.11.2020 |
Dato | fre 27 nov |
Tid | 13:00 — 15:00 |
Sted | Online via Zoom |
Fredag d. 27. november kl. 13:00 forsvarer Daniel Borch Ibsen sin ph.d.-afhandling med titlen "Replacing red meat with other food sources of protein on risk of type 2 diabetes".
Mange kostråd verden over anbefaler at indtaget af rød kød sænkes, men hvis folk skal spise mindre rødt kød vil de højst sandsynligt spise mere af andre proteinrige fødevarer. Få videnskabelige studier har undersøgt sammenhængen mellem udbytning af rødt kød med andre proteinrige fødevarer og risikoen for udvikling af type 2 diabetes. Det er vigtigt at forstå, at sundhedseffekten af hvilken som helst fødevarer ikke kun afhænger af den pågældende fødevarer, men også hvad fødevaren erstatter eller bliver erstattet med i kosten. Ph.d.-projektet undersøgte sammenhængen mellem udbytning af rød kød med andre fødevarekilde til protein og risikoen for udvikling af type 2 diabetes i europæiske befolkninger.
Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.
Forsvaret er offentligt og finder sted online via Zoom. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.
Ph.d.-studerende Daniel Borch Ibsen
Mail: dbi@ph.au.dk
Tel.: (+45) 93 50 88 94