Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Jens Hartlev

Blodpladeberigede fibrinmembraner ved opbygning af kæbekam

02.02.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 26 feb
Tid 14:30 16:30
Sted Online via Zoom

Fredag d. 26. februar kl. 14.30 forsvarer Jens Hartlev sin ph.d.-afhandling med titlen "Platelet-rich fibrin membranes in lateral alveolar ridge augmentation".

Tandtab medfører oftest behov for genopbygning af kæbekammen før tandimplantater kan isættes. Dette foretages oftest vha. af et knogletransplantat udtaget fra underkæben. Knogletransplantatet tilpasses og fæstnes svarende til den mangelfulde kæbedel. Afslutningsvis dækkes knogletransplantatet med et knogleerstatningsmateriale og en membran (kontrolgruppe). Nyere undersøgelser har antydet, at membraner lavet ud fra blodprøve med fordel kan anvendes ved genopbygning af kæben (testgruppe). Der er i midlertidig ikke foretaget sammenlignende undersøgelser på mennesker. Formålet med denne undersøgelse er derfor at sammenligne en kontrolgruppe med en testgruppe, hvor kontrolgruppen får foretaget konventionel knogleopbygning, mens testgruppen får foretaget knogleopbygning med et knogletransplantat som dækkes af en membran lavet ud fra en blodprøve. Ph.d.-projektet undersøgte således om der var forskel mellem test og kontrolgruppen med fokus på endelige kliniske behandlingsresultat af tandimplantatet, knogleforandringer over tid med fokus på ændringer af knoglens fylde, samt knoglehelingen vurderet vha. knoglebiopsier.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted online via Zoom. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Jens Hartlev

Mail: jens.hartlev@clin.au.dk

Tel.: (+45) 40385638

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Odontologi, Videnskabelig medarbejder, Health