Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Johanne Hovgaard Egedal

Hyaluronic Acid is a Negative Regulator of Mucosal Fibroblast-Mediated Enhancement of HIV Infection

25.11.2020 | Graduate School of Health

Dato tor 03 dec
Tid 14:00 16:00
Sted Online via Zoom

Torsdag d. 3. december kl. 14:00 forsvarer Johanne Hovgaard Egedal sin ph.d.-afhandling med titlen "Hyaluronic Acid is a Negative Regulator of Mucosal Fibroblast-Mediated Enhancement of HIV Infection".

På trods af udviklingen af effektiv behandling af HIV, findes der stadig tæt på 40 millioner mennesker, der lever med sygdommen og dens medfølgende konsekvenser og stigmatisering. Der er stadig ingen kur mod denne pandemi, hvorfor det er essentielt at fortsætte forskningen på dette område. Vi har derfor udført dette P.hd.-projekt med det formål at studere, hvordan HIV transmitteres gennem slimhinden ved seksuel ekponering, for at kortlægge hvordan HIV infektion initielt etableres. Med mere viden omkring netop det første møde mellem HIV og værten, håber vi på at kunne bidrage til at finde en måde, hvorpå infektion kan forhindres. Vi har undersøgt, hvordan cellerne i slimhinden samt komponenter af det omkringliggende bindevæv er involveret i HIV transmission.Vi fandt, at fibroblastceller fra slimhinden ligefrem øger HIV infektion af værtens CD4+ T celler, og at denne forøgning var signifikant forstærket, når mængden af hyaluronsyre på fibroblasterne blev reduceret. Denne viden kan være afgørende for det fremtidige arbejde med at finde en vaccine eller en måde at forhindre infektion på.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted online via Zoom (https://aarhusuniversity.zoom.us/j/61303642878). Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Johanne Hovgaard Egedal

Mail: jhe@biomed.au.dk

Tel.: (+45) 28152945

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder, Health