Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Katrine Schou Sandgaard

The remarkable plasticity of the paediatric immune system

18.01.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 29 jan
Tid 14:00 16:00
Sted Online via Zoom

Fredag d. 29. januar kl. 14.00 forsvarer Katrine Schou Sandgaard sin ph.d.-afhandling med titlen "The remarkable plasticity of the paediatric immune system". 

HIV-1 infektion er stadig en kronisk infektion og børn med HIV-1 er i livslang behandling for at kontrollere infektionen. Planlagte pauser i den antiretrovirale behandling (PTI) er blevet undersøgt som en behandlingsstrategi hos individer smittet med HIV-1. PTI har blandt andet været anvendt til at booste immunforsvaret ved at øge HIV-1 antigener i blodet. Tidligere resultater (SMART study) har vist at voksne med HIV-1, der modtager PTI, har en signifikant øget risiko for at få opportunistiske infektioner og en øget dødelighed, når man sammenligner med kontinuerlig behandling. Studiet blev derfor afbrudt. I et samtidigt studie (PENTA 11) undersøgte man PTI hos børn med HIV-1. PENTA 11 studiet blev godkendt til at fortsætte på trods af SMART studiets resultater, eftersom børnene var klinisk og immunologisk velbefindende efter PTI var påbegyndt.   

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted online via Zoom. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Katrine Schou Sandgaard 

Mail: katrineschousandgaard@clin.au.dk     

Tel.: (+45)  29717498        

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Graduate School of Health