Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Lene Haldbo-Classen

Kognitiv funktion efter strålebehandling for primære hjernetumorer

14.01.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 22 jan
Tid 15:00 17:00
Sted Online via Zoom

Fredag d. 22. januar kl. 15.00 forsvarer Lene Haldbo-Classen sin afhandling med titlen "Cognitive function after radiation therapy for primary brain tumours".

Dette ph.d.-projekt blev iværksat for at undersøge hvordan hjernen fungerer hos patienter efter at de har fået strålebehandling for en hjernetumorer. Dette med henblik på at undersøge sammenhænge mellem hjernens funktioner samt patient rapporterede problemer og stråledosis til forskellige områder i hjernen. Undersøgelsen havde specifikt fokus på stråle tolerance til et område i hjernen kaldet hippocampus, som er vigtig for hukommelse. Patienter, der havde modtaget en højere stråledosis til hippocampus, havde flere hukommelse problemer. Der var tillige sammenhæng mellem stråledosis til andre områder i hjernen og deres tilsvarende funktioner. Patienter der havde fået en højere stråledosis til visse områder i hjernen rapporterede flere kognitive problemer og dårligere livskvalitet. Disse resultater kan hjælpe til at udvikle strålebehandlingsstrategier, der minimerer strålingsinduceret kognitive bivirkninger i fremtiden.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og afholdes online via Zoom (https://aarhusuniversity.zoom.us/s/67725597469). Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Lene Haldbo-Classen

Mail: lenehaldbo@oncology.au.dk

Tel.: (+45) 23342761

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health