Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Maibritt Nørgaard

Identifikation af nye biomarkører til at forbedre den kliniske håndtering af prostatakræft

02.12.2020 | Graduate School of Health

Dato ons 16 dec
Tid 13:00 15:00
Sted Online via Zoom

Onsdag d. 16. december kl. 13:00 forsvarer Maibritt Nørgaard sin ph.d.-afhandling med titlen "Identification of novel biomarkers in prostate cancer to improve clinical management".   

Prostatakræft (PC) er den næst hyppigste kræftform blandt mænd i den vestlige verden og den tredje hyppigste årsag til kræftrelaterede dødsfald. Lokaliseret PC har en god prognose og kan kureres med operation (radikal prostatektomi) eller stråling, men de nuværende metoder til at stille diagnosen og prognosen er langt fra optimale, hvilket resulterer i overbehandling af fredelig PC og utilstrækkeligt behandling af aggressiv PC. 5-års overlevelsen for lokaliseret PC er næsten 100%, men den falder til omkring 30% hvis den spreder sig til andre organer. Nogle patienter oplever tilbagefald efter kurativ behandling imens andre har metastater på diagnosetidspunktet (de novo metastatisk PC). En række livsforlængende behandlinger er blevet godkendt til metastatisk PC, men responsraterne er lave og patienter som initialt responderer på behandlingen vil uundgåeligt udvikle resistens med tiden. Der er derfor et presserende behov for nye biomarkører i prostatakræft for at kunne forbedre behandlingen.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted online. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.  

Kontakt:

Ph.d.-studerende Maibritt Nørgaard

Mail: mno@clin.au.dk  

Tel.: +45 60291849 

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Graduate School of Health, Videnskabelig medarbejder, Institut for Klinisk Medicin