Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Sidsel Boie

Kontinuerlig versus afbrudt ve-stimulerende drop til igangsatte fødsler

10.02.2021 | Graduate School of Health

Dato fre 05 mar
Tid 14:00 16:00
Sted Online via Zoom

Fredag d. 5. marts kl. 14.00 forsvarer Sidsel Boie sin ph.d.-afhandling med titlen "Continued versus discontinued oxytocin stimulation in the active phase of labour".

Hver fjerde kvinde oplever at få fødslen sat i gang. Dette indebærer ofte behandling med et ve-stimulerende drop. Stimulationen er en balance mellem ønsket om fremgang i fødslen og risikoen for bivirkninger for mor og barn. Den hyppigste bivirkning er for hyppige veer, som kan medfører at iltforsyningen til barnet påvirkes og dermed en risiko for et akut kejsersnit. Forskellige behandlingsregimer med ve-stimulerende drop er blevet foreslået. Denne ph.d. omhandler fordele og ulemper for mor og barn ved at afbryde eller forsætte ve-stimulerende drop under igangsatte fødsler, primært hvordan risikoen for at ende i et kejsersnit påvirkes. Resultaterne vil blive præsenteret og diskuteret til forsvaret. 

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted online via Zoom (https://aarhusuniversity.zoom.us/j/64600364870). Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Sidsel Boie

Mail: sidselboie@clin.au.dk

Tel.: (+45) 60636835

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health