Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Thor Haahr

Diagnose og behandling af abnorm vaginal mikrobiota blandt patienter i reagensglasbehandling

08.04.2021 | Graduate School of Health

Dato tor 22 apr
Tid 11:00 13:00
Sted Online via Zoom

Torsdag d. 22. april kl. 11.00 forsvarer Thor Haahr sin ph.d.-afhandling med titlen "Diagnosis and treatment of abnormal vaginal microbiota to improve reproductive outcomes in IVF patients".

Denne afhandling diskuterer kvindens genitale mikrobiota og dets potentielle indvirkning på graviditetsresultater efter reagensglasbehandling (IVF-behandling). Afhandlingen introducerer infertilitet som et folkesundhedsspørgsmål med fokus på Danmark. Dernæst diskuteres generelle succesrater efter IVF-behandling, og den stigende udfordring det er at undersøge og bevise forbedringer af succesrater i forhold til standardbehandlingen. Herefter fokuserer afhandlingen på sit hovedemne om det genitale mikrobiota og introducerer emnet i en IVF-sammenhæng. Dette efterfølges af en diskussion af metoder og resultater i de originale arbejder, der er udført under dette MD/PhD-stipendium fra 2016-2021. Det indledende fokus for PhD-projektet har været at etablere et diagnostisk værktøj til at identificere IVF-kvinder med risiko for dårligere graviditetsresultater på baggrund af en potentiel infektiøs ætiologi. Hypotesen er at bruge det vaginale mikrobiota som en proxy til at identificere et dysbiotisk mikrobiota i livmoderen, som kan hæmme det befrugtede ægs implantation. Det er endnu for tidligt at konkludere om diagnose og behandling af abnorm vaginal mikrobiota, som præsenteret i denne afhandling, skal indføres i fremtidig IVF-behandling, men forhåbentlig kan denne afhandling bidrage til at forstå både den nuværende viden samt de fremtidige forskningsspørgsmål.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted online via Zoom. Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Thor Haahr

Mail: thohaa@rm.dk

Tel.: (+45) 27885402

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health