Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virtuelt ph.d.-forsvar: Xiaowen Niu

Ortodonti, søvnforstyrret vejrtrækning og natlig enurese

17.11.2020 | Graduate School of Health

Dato tor 26 nov
Tid 11:00 13:00
Sted Online via Zoom

Torsdag d. 26. november kl. 11:00 forsvarer Xiaowen Niu sin ph.d.-afhandling med titlen "Orthodontics, Pediatric Sleep-disordered Breathing, and Nocturnal Enuresis".

Søvnrelaterede vejrtrækningsforstyrrelser (SDB) er udtryk for vejrtrækningsbesvær under søvn, hvilket er almindeligt forekommende hos børn. Hvis dette ikke behandles kan det resultere i alvorlige komplikationer som kardiovaskulære lidelser, metaboliske sygdomme og ufrivillig natlig vandladning, (enurese, NE). Specialtandlæger i ortodonti har en enestående mulighed for at screene for SDB, fordi de har en bred patientpopulation, som de har kontakt med i længere perioder. I forbindelse med diagnostik og behandling tager specialtandlæger desuden jævnligt røntgenbilleder af de kraniofaciale strukturer, som også omfatter de øvre luftveje. Ved at sammenholde relationen mellem SDB og NE er den hypotese opstået at behandling af SDB vil forbedre symptomerne på NE. Denne PhD afhandling søger at skaffe ny viden om SDB og NE hos børn og hvordan disse kan påvirkes af ortodontisk behandling.

Ovenstående resumé er skrevet af den ph.d.-studerende.

Forsvaret er offentligt og finder sted online via Zoom (https://aarhusuniversity.zoom.us/j/64381683488). Læs den vedhæftede pressemeddelelse for yderligere information.

Kontakt:

Ph.d.-studerende Xiaowen Niu

Mail: niuxiaowen@dent.au.dk

Tel.: (+45) 91821875

Læs hele pressemeddelelsen

Ph.d.-forsvar, Offentligheden/Pressen, Graduate School of Health, Graduate School of Health, Ph.d.-studerende, Institut for Odontologi, Videnskabelig medarbejder, Health