Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Virusforsker hædres med amerikansk talentpris

Lektor David Olagnier fra Aarhus Universitet er eneste europæer blandt modtagerne af årets ACS Infectious Diseases Young Investigator Award. Prisen får han som anerkendelse for ti års banebrydende forskning i infektionssygdomme, som bl.a. gavner kræftpatienter.

20.05.2021 | Sabina Bjerre Hansen

David Olagnier fra Institut for Biomedicin anerkendes af det amerikanske ACS Division of Biological Chemistry for sin forskningsindsats gennem ti år. Foto: Cecile Olagnier.

David Olagnier bruger genmodificeret virus til at bekæmpe kræftceller i håbet om, at flere patienter overlever kræftformer med dårlige prognoser. Derudover ønsker han via sin forskning at bidrage til en mere nuanceret og positiv opfattelse af virus.

Det er særligt nye virusser som fx Dengue, Zika og SARS-covid-19, der optager den biomedicinske virusekspert, men han undersøger også sammenhængen mellem stofskifte og medfødt antiviralt respons i kræft og i virusinfektioner. 

Sammen med prisen får David Olagnier en personlig pengegave på $1.000 og en invitation til et festsymposium, som afvikles til ære for de tre prismodtagere i Atlanta senere på året. De to øvrige prismodtagere er Eszter Boros fra Stonybrook University og Sloan Siegrist fra University of Massachusetts.

Kontakt

Lektor og ph.d. David Olagnier
Aarhus Universitet, Institut for Biomedicin
Mail: olagnier@biomed.au.dk

Bevillinger og priser, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Health, Ph.d.-studerende, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Biomedicin, Videnskabelig medarbejder