Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Ansættelsesprocedurer skal være smidige

Evalueringen af Healths nye ansættelsesprocedurer viser bl.a. behov for mere fleksible og enkle arbejdsgange og hurtigere processer, når en ny VIP skal ansættes på fakultetet.

27.06.2017 | Sabina Bjerre Hansen

Healths nye ansættelsesprocedurer for VIP skal være smidigere og hurtigere. Det viser en netop gennemført evaluering og audit. Foto: Colourbox.

Der er brug for smidigere arbejdsgange og medinddragelses- og godkendelsesprocesser for at sikre hurtigere ansættelsesprocesser. Det fremgår af den evaluering, som Health HR præsenterede for fakuletsledelsen i sidste uge.

Undersøgelsen viste også, at tiden er en afgørende faktor i en ansættelsesproces, og derfor er det vigtigt, at arbejdsgange og processer ikke spænder ben. De skal være enkle og smidige.

Den gennemførte audit var helt i tråd med evalueringen og viste, at der særligt skal arbejdes videre med følgende områder:

  • Revidering af bedømmelseskriterier 
  • Bedre stillingsopslag 
  • Bedømmelsesskabeloner i ny form 
  • Præcisering og tydeliggørelse af formål med bedømmelser 
  • Kvalitetssikring af bedømmelser

Fakultetsledelsen gav på mødet udtryk for, at Health skal arbejde for at indføre short-listing. Der var også et ønske om, at man i arbejdet med evalueringen af de nye ansættelsesprocedurer med fordel kan skelne mellem ansættelser, der er hhv. eksternt og internt finansierede. Ansættelsesprocedurer for eksternt finansierede VIP-stillinger bør i så fald være mindre omfattende og mindre bureaukratiske. 

Hvad sker der nu?

Det videre arbejde med fakultets ansættelsesprocedurer og opfølgningen på evalueringen afventer i øjeblikket universitetsledelsens overvejelser i forhold til VIP-ansættelser og de normer for rekruttering, der blev præsenteret og drøftet på ledelsesseminaret på Sandbjerg i maj 2017.

En enkelt justering af ansættelsesprocedurerne er allerede blevet implementeret. Det er blevet præciseret i vejledningerne, at det kun undtagelsesvist er muligt at genbruge en bedømmelse.

Læs mere om evalueringen af de nye ansættelsesprocedurer i artiklen Procedurer for ansættelse skal evalueres og mere om Healths nye ansættelsesprocedurer generelt i artiklerne Nu træder de nye ansættelsesprocedurer i kraft og Har de nye ansættelsesprocedurer indflydelse på dig?


Hvad er short listing?

Short listing er en metode til udvælgelse af bestemte ansøgere til en bedømmelse og derved fravælgelse af andre ansøgere ud fra specifikke kriterier. Metoden kræver en meget præcis stillingsbeskrivelse, så der er et kvalificeret grundlag for at fravælge nogle ansøgere frem for andre, allerede inden bedømmelsesarbejdet sættes i gang. 


Kontakt

HR-Partnerchef Birgit Honore
Aarhus Universitet, HE HR
Mobil: 51 33 71 56
Mail: bh@au.dk

 

 

Administrativt, Ph.d.-studerende, Health, Health, Teknisk/administrativ medarbejder, Videnskabelig medarbejder