Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Få gode råd om håndtering og forebyggelse af stress

Er du eller en af dine kolleger ramt af usund stress? Og hvis ja, er der tale om stress i trivselszonen, risikozonen eller farezonen? Det og meget andet kan du finde svar på i Healths nye stressfolder.

23.01.2018 | Sabina Bjerre Hansen

Hent inspiration, hjælp og vejledning i Healths nye stressfolder. Foto: AU.

Hent inspiration, hjælp og vejledning i Healths nye stressfolder. Foto: AU.

På Health er usund stress et fælles anliggende og et fælles ansvar. Derfor har fakultetets arbejdsmiljøudvalg (FAMU) udarbejdet en digital stressfolder, som skal ruste ledere og medarbejdere på Health til at håndtere og forebygge arbejdsrelateret usund stress. Folderen indeholder konkrete værktøjer og tips til, hvordan man kan agere, hvis man selv, en medarbejder eller en kollega udviser tegn på stress. I folderen er der også en test, som kan afsløre tegn på stress.

Healths nye stressfolder har været til høring i fakultetets samarbejdsudvalg og i enkelte LSU’er, og alle steder har den mødt opbakning. Og ledelsen opfordrer til, at den nye folder bliver en del af MUS-arbejdet.

Stress har været et gennemgående tema ved universitetets seneste undersøgelser af det psykiske arbejdsmiljø (psykisk APV), og på alle niveauer i organisationen har ledere og medarbejdere efterfølgende arbejdet med stress som opfølgning på undersøgelserne.

Hvis du har spørgsmål til folderen, eller hvis du oplever stress i din hverdag og har brug for hjælp til at håndtere den, kan du kontakte din nærmeste leder, din arbejdsmiljørepræsentant eller din tillidsrepræsentant.

Administrativt, Videnskabelig medarbejder, Institut for Biomedicin, Health, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Institut for Klinisk Medicin, Ph.d.-studerende, Institut for Odontologi