Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Oplev en verden af fascinerende forskning

Hvordan arbejder en retsmediciner? Kan matematik være smuk? Er selfies overfladiske? Det er nogle af de spørgsmål, du kan få svar på, når Aarhus Universitet byder indenfor til Forskningens Døgn torsdag d. 27. april 2017 i Stakladen. Tag venner og familie med – arrangementet er gratis.

18.04.2017 | Ida Hammerich Nielson

Kom tæt på forskningen til Forskningens Døgn. Foto: Lars Kruse

Se, hvordan bananfluer kan hjælpe os med at helbrede Parkinsons Sygdom. Mærk 3D-printede DNA-modeller. Hør, hvorfor Danmark er verdens mindst korrupte land. Og få røg i næsen, når Fysikshow præsenterer naturvidenskab med bulder og brag.

Alle sanser bringes i spil, når Aarhus Universitet byder indenfor til Forskningens Døgn i Stakladen, universitetets historiske samlingssted. Over 30 forskere står klar til at præsentere deres forskning i øjenhøjde med speedforedrag, udstillinger og live-eksperimenter.


Eksempler på aktiviteter: 

Drab i Danmark

En haglbyge flyver gennem luften og dræber en bandit. Et slagsmål på gaden ender med en dolk i hjertet. En seriemorder kravler ind ad et vindue og kværker en ung kvinde. Hvert offer har sine tegn på, hvad der er sket. Mød en retsmediciner, som er midt i et forskningsprojekt om Drab i Danmark 1992-2016.

Den smukke matematik

Matematik handler ikke kun om tal. Ph.d.-studerende fra Institut for Matematik vil på deres stand vise glasskulpturer og forklare, hvorfor matematik er andet og mere end tal – og hvordan matematik kan være smuk.

Er selfies overfladiske?

Selfies er populære, men mange mener, de er udtryk for narcissisme og selvoptagethed. Mød en forsker, der undersøger selfiens historie og funktion – og som mener, at selfies kan lære os at værdsætte vores krop og udseende på en ny måde (dette speedforedrag er på engelsk).

Læs mere om arrangementet på Aarhus Universitet

Forskningens Døgn er Uddannelses- og Forskningsministeriets landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år i uge 17 med over 600 events og mere end 75.000 besøgende. Læs mere på www.forsk.dk

Forskningens Døgn på Aarhus Universitet
Tid: Torsdag d. 27. april 2017 kl. 14-18
Sted: Stakladen og omkringliggende lokaler
Hjemmeside: www.au.dk/fd


 

 

Samarbejde, Alle grupper, Alle AU-enheder, Enhedsadministration, Forskning, Ekstern målgruppe