Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Advisory Board kvalificerer Healths strategiarbejde

Advisory Board besøger i denne uge Health. De skal vurdere, om Healths strategiarbejde fungerer og bevæger sig i den rigtige retning – både centralt og lokalt. Medlemmerne besøger derfor også institutterne.

30.10.2018 | Sabina Bjerre Hansen

Strategiarbejdet er på dagsordenen, når Healths Advisory Board kommer besøg i denne uge. Foto: Colourbox

Målet er udvikling. Strategien er klar. Og Advisory Board er et af midlerne. Healths internationale panel af rådgivere kommer på besøg, og de skal se både fakultetets og institutternes strategiske arbejde og udvikling efter i sømmene.

Healths strategi for 2016-2020 og de tre prioriterede indsatsområder: internationalisering, ekstern finansiering og rekruttering, danner afsæt for debatten, når de eksterne rådgivere sammen med fakultetsledelsen besøger institutterne for at drøfte emner som revision af uddannelserne, samarbejde med industrien, innovation, ekstern finansiering og organisering af uddannelse og forskning.

Institutterne får besøg
Emnerne har institutterne valgt, og programmet er sammensat, så hvert institut får besøg af to medlemmer af Advisory Board og ét til to medlemmer af fakultetsledelsen.  Det er så tanken, at Advisory Board-medlemmerne skal udfordre og rådgive institutlederne og de repræsentanter for instituttet, som deltager i møderne.

For eksempel er internationalisering af uddannelserne det overordnede emne for mødet med Advisory Board på Institut for Folkesundhed.

"Jeg ser frem til sparringen med Janet Metcalfe og Seppo Meri, som sammen med prodekan Charlotte Ringsted og administrationschef Nikolaj Harbjerg, besøger os på torsdag. De er begge yderst kompetente inden for deres respektive fagområder og vil uden tvivl kunne bidrage med nye vinkler på de problemstillinger, vi præsenterer dem for,” siger institutleder Ole Bækgaard.

Intensivt program
Medlemmerne af Healths Advisory Board er i Aarhus den 1.-2. november 2018. I løbet af de to dage har de et intensivt program, som bl.a. byder på institutbesøg og plenum-debatter, og som forhåbentlig også efterlader tid til at netværke.

Som afslutning på besøget skal hvert medlem af Advisory Board give et bud på, hvilke strategiske indsatsområder, Health skal arbejde med i 2019 – baseret på deres konklusioner og strategiske refleksioner over besøget og de input og indtryk, de har fået.


Hvad er Advisory Board?
Advisory Board på Health blev etableret i 2012 og består af 13 danske og internationale rådgivere fra både det private erhvervsliv og universitetsverdenen. Medlemmerne af Healths Advisory Board har alle et særligt kendskab til og erfaring med det sundhedsvidenskabelige fagområde og alle har de forskellige ekspertiser og interesser inden for sundhedsvidenskabelig forskning, uddannelse, videnudveksling og talentudvikling.

Advisory Board rådgiver fakultetet om strategi og udvikling og bidrager på den måde til den løbende kvalitetssikring af aktiviteterne på Health.

Panelet tæller blandt andre Peter Kristensen, udviklingsdirektør i Novo Nordisk, Katya Ravid, professor i medicin og biokemi ved Boston University, Paul Stewart, professor og dekan ved University of Leeds, og Peter Kürstein, bestyrelsesformand for Radiometer Medical.

Læs mere i artiklen ”Advisory Board skal sparre med institutterne” fra sidst, Healths eksterne panel af rådgivere var på besøg.

Se listen over deltagere og læs mere om Advisory Board på Healths medarbejderside.

Politik og strategi, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Health, Health, Administrativt, Udvekslingsstuderende, Institut for Biomedicin, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed