Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Advisory Board skal sparre med institutterne

Institutternes individuelle, strategiske udfordringer er øverst på dagsordenen, når Health får besøg af Advisory Board i denne uge.

05.09.2016 | Sabina Bjerre Hansen

Healths internationale panel af rådgivere kommer på besøg for bl.a. at sparre med institutterne om deres strategiske udfordringer.

Healths internationale panel af rådgivere kommer på besøg for bl.a. at sparre med institutterne om deres strategiske udfordringer.

Emner som internationalt forskningssamarbejde, balancen mellem forskning og forskningsbaseret undervisning, organisationsstruktur og -kultur, kompetenceudvikling for forskere, og ekstern finansiering er på programmet, når medlemmerne af Healths Advisory Board kommer på besøg på fakultetet.

Healths Advisory Board består af danske og internationale rådgivere fra både det private erhvervsliv og universitetsverdenen og samles hvert andet år. I år er medlemmerne i Aarhus i to dage for blandt andet at diskutere de strategiske udfordringer, som institutterne på Health på forhånd har meldt ind til debatten. Det er så tanken, at panelet skal udfordre og rådgive institutlederne med udgangspunkt i samme.

Hvert institut får feedback fra ét af medlemmerne, men øvelsen foregår i plenum, så alle får mulighed for at byde ind med idéer og forslag.  

Vi får værdifuld feedback med tilbage til instituttet

"Jeg ser frem at tale med Janet Metcalfe, som skal give feedback til os på Institut for Biomedicin. Vi har allerede selv nogle bud på, hvordan vi vil håndtere instituttets udfordringer, men det er selvfølgelig både sundt og lærerigt med input udefra. Jeg håber, vi kan drage nytte af Janets erfaringer med at rådgive unge forskere i vækstlaget og specielt hendes involvering i Marie Curie-programmet,” siger institutleder Thomas G. Jensen.

Janet Meltcalfe er leder af forsknings- og rådgivningscentret Vitae i Cambridge, UK, og hun arbejder til daglig med karriereudvikling af forskere.

To dage med workshops, debatter og netværk

Medlemmerne i Advisory Board har alle et særligt kendskab til og erfaring med det sundhedsvidenskabelige fagområde.

Panelet tæller blandt andre Peter Kristensen, udviklingsdirektør i Novo Nordisk, Katya Ravid, professor i medicin og biokemi ved Boston University, Olle Larkö, professor og dekan ved Göteborgs Universitet, og Peter Kürstein, bestyrelsesformand for Radiometer Medical.

Medlemmerne af Healths Advisory Board er i byen den 8.-9. september 2016. I løbet af de to dage har de et travlt program, som bl.a. byder på workshops, plenum-debatter og rig mulighed for at netværke. Som afslutning på deres besøg er de inviteret med til universitetets årsfest.


Hvad er Advisory Board?

Advisory Board på Health blev etableret i 2012 og består af 14 eksterne medlemmer med forskellige ekspertiser og interesser inden for sundhedsvidenskabelig forskning, uddannelse, talentudvikling og videnudveksling.

Advisory Board rådgiver dekanen og den øvrige ledelse på Health om blandt andet fakultetets strategi og udvikling og bidrager på den måde til den løbende kvalitetssikring af aktiviteterne på fakultetet.

Læs mere i artiklerne ”Stærkt Advisory Board skal udfordre Health” og ”Internationale rådgivere udfordrer Health”.

Se listen over deltagere og læs mere om Advisory Board på Healths medarbejderside.


Politik og strategi, Administration (Faglighed), Videnskabelig medarbejder, Health, Institut for Biomedicin, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Folkesundhed, Ph.d.-studerende, Institut for Klinisk Medicin, Institut for Odontologi