Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU indfører totrinsbekræftelse på AU-ACCESS (VPN)

Hvis du bruger AU-Access (VPN) til at tilgå en række AU-services hjemmefra, skal du være opmærksom på, at universitetet indfører totrinsbekræftelse fra 1. maj 2020. Det betyder, at du inden 1. maj skal opsætte totrinsbekræftelse for fortsat at kunne benytte VPN.

03.04.2020 | Malene Hjulmand Bundgaard

Foto: Unsplash.

Fra 1. maj 2020 vil AU-Access (VPN) kræve totrinsbekræftelse. Er du VPN-bruger, skal du opsætte totrinsbekræftelse inden 1. maj for at undgå forgæves opkobling.

Sådan kommer du i gang

Er du VPN-bruger, kan du på https://studerende.au.dk/it-support/vpn/ finde en vejledning til opsætning af totrinsbekræftelse. 

Til opsætningen skal du bruge:

  • din computer
  • din smartphone

Hvad er totrinsbekræftelse?

Totrinsbekræftelse betyder, at du tilføjer en ekstra beskyttelse, når du logger på et system eller en service. Når du fremover kobler op via AU-Access med totrinsbekræftelse, skal du logge ind med dit AU-id og din adgangskode, som du plejer, og herefter acceptere login via en app på din smartphone. 

Totrinsbekræftelse er efterhånden standard på mange af de tjenester, som vi bruger online, fx Google, Apple og Facebook. AU indfører totrinsbekræftelse som et led i at leve op til reglerne i AU’s informationssikkerhedspolitik.

Brug for hjælp?

Har du spørgsmål eller brug for hjælp, kan du kontakte IT-supporten på dit fakultet.

Administrativt, Administration (Faglighed), Studerende, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet