Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU IT flytter til Universitetsbyen

I 2022 flytter AU IT fra sine nuværende bygninger på Helsingforsgade til en ny central placering i den nordlige ende af Universitetsbyen. Nu går en proces i gang, hvor AU IT skal afklare særlige ønsker og behov.

16.09.2020 | Signe Opstrup

På billedet ses den bygning, som i 2022 bliver rammen om AU IT’s virke. Inden enheden flytter ind, vil en gennemgribende ombygning og indretning af bygningen finde sted. Foto: Lars Kruse

I løbet af 2022 får alle medarbejdere i AU IT nyt tag over hovedet. Her skifter de nemlig deres eksisterende lokaler på Helsingforsgade ud med bygning 1872 i den nordlige ende af Universitetsbyen.

Beslutningen er truffet i styregruppen for universitetets fysiske campusudvikling og sker som en naturlig forlængelse af planerne om at udvikle og udbygge Katrinebjerg-området med aktiviteter fra Natural Science, Technical Science samt Arts.

Planen er, at AU IT nu skal have en ny og central placering i Universitetsbyen. Af hensyn til en sikker og hurtig IT-understøttelse af universitetets drift og udvikling er det afgørende, at AU IT er lokaliseret centralt på AU’s campus. Vicedirektør for AU IT Peter Bruun Nielsen ser et godt potentiale i, at det netop er Universitetsbyen, som i fremtiden bliver rammen om AU IT’s virke.

”Ud over at blive en del af et spændende område i stor udvikling, vil placeringen i Universitetsbyen betyde, at vi nemt og hurtigt kan komme rundt til de forskellige dele af universitetet, som vi betjener”, siger han.

Nærheden til universitetets forskellige enheder bliver yderligere understøttet, når den nordlige passage under Nørrebrogade i 2022 åbnes op og forbinder Universitetsbyen med Universitetsparken.

Flytteudvalg og inddragelse

Inden AU IT flytter ind i deres nye bygning, vil en gennemgribende ombygning og indretning finde sted, så lokalerne bliver tilpasset de behov, AU IT har. Arbejdet med at definere AU IT’s behov og ønsker til deres kommende lokaler, vil ske i tæt dialog med medarbejderne.

”Det er vigtigt, at medarbejderne bliver inddraget i den kommende udviklingsproces. Det er deres hverdag og dem, der bedst kan identificere behov og definere ønsker til kontormiljøet og arbejdsstationerne. Derfor nedsætter vi et flytteudvalg med repræsentanter fra alle vores enheder og vores arbejdsmiljørepræsentanter”, siger Peter Bruun Nielsen.

Der vil løbende blive orienteret om processen. På AU IT’s nye hjemmeside om flytningen, kan du følge processen og læse mere.

Fakta om flytningen

  • Som en del af campus-udviklingen skal Katrinebjerg være centrum for ingeniør- og datalogiområderne, som forventes at vokse. Det betyder, at AU IT skal flytte over i Universitetsbyen
  • Beslutningen indebærer, at AU IT i 2022 skal fraflytte sin nuværende lokation i bygning 5120-5125 på Helsingforsgade på Katrinebjerg.
  • AU IT flytter ind i bygning 1872 i den nordlige ende af Universitetsbyen.
  • Der vil ske en større ombygning og nyindretning af lokalerne, før AU IT flytter ind.
  • AU IT skal dele bygning med Institut for Molekylærbiologi og Genetik, som også flytter ind i 2022.

Yderligere oplysninger

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte vicedirektør i AU IT, Peter Bruun Nielsen på peter.bruun@au.dk

Administrativt, Administration (Faglighed), AU IT, AU IT, Alle grupper