Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Næste skridt i retning mod single sign-on

Det er blevet tid til næste fase i arbejdet med at sikre, at AU’s medarbejdere i fremtiden vil kunne tilgå de fleste systemer med kun ét brugernavn. Projektet indebærer en omlægning og opdatering af din pc, hvis du endnu ikke er på UNIAD og/eller kører Windows 10.

18.05.2017 | Søren Juhl

Foto: Colourbox.dk

AU ønsker at reducere antallet af brugerdatabaser fra 12 til én, nemlig uni.au.dk, også kaldet UNIAD. Hvis din pc ikke er på UNIAD, skal den omlægges i løbet af 2017. 

Proces og kommunikation
Op til omlægningen af din pc, vil du modtage en mail med instrukser og et tidsinterval på ca. 14 dage, hvor du skal booke omlægningen ind hos din lokale IT-support. En del af omlægningen består i at IT-supporten tager en kopi af pc’ens harddisk som sikkerhedsbackup, så der efterfølgende vil være adgang til data og indstillinger, hvis noget, mod forventning, skulle gå galt i processen.

Den lokale IT-support vil sammen med institutterne/afdelingerne lægge en plan for omlægningerne så disse kan være afsluttet senest 31. december 2017.

Sikkerheden bliver også bedre
Samtidig bliver IT-sikkerhedsniveauet på AU opgraderet ved at installere den nyeste version af operativsystem (Windows 10) og standardprogrammer (Office 2016) på alle pc'ere. Den styrkede it-sikkerhed er en stor forbedring for den enkelte – og reducerer samtidig risikoen for, at et angreb kan sprede sig i organisationen.

Endelig er projektet et nødvendigt skridt mod at kunne tilbyde Office365 og OneDrive til AU’s medarbejdere.

Særlige forhold
Ikke alle pc’er kan uproblematisk opdateres til Windows 10 og Office 2016. AU IT vurderer, at pc’er ældre end 4 år skal udskiftes. Pc’er tilknyttet forskningsinstallationer, vil blive isoleret og håndteret individuelt for ikke at udgøre en sikkerhedsrisiko for almindelige bruger-pc’er. Også her vil den lokale it-support være behjælpelig med at finde særlige løsninger til dette udstyr.

Kravet om tilslutning til UNIAD gælder også Mac og Unix. Her er opgaven ren manuel og involverer supporten i samme grad som for pc’er.

Mere information
Projektet er prioriteret af LEA, og styregruppen har den 15. marts 2017 godkendt projektinitieringsdokumentet.

Yderligere information om projektet findes på www.au.dk/uniad, hos it-projektleder Søren Juhl (sj@au.dk)eller hos fakultetets it-supportchef.

Administrativt, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, AU IT, Enhedsadministration