Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU offentliggør sit første klimaregnskab

Vær med når AU offentliggør sit første klimaregnskab på årets sidste møde i universitetets bæredygtighedsnetværk onsdag den 18. december. På mødet vil universitetsdirektør Arnold Boon også give en opdatering på arbejdet med AU’s bæredygtighedsstrategi, og AU’s nye have, AU Garden, vil blive præsenteret. Alle er velkomne!

04.12.2019 | Signe Opstrup

Foto: Colourbox

Hvor meget CO2 udledte AU samlet set i 2018? Og hvad var den største kilde til universitetets CO2-udledning? Det kan du blive klogere på, når AU præsenterer sit første klimaregnskab den 18. december kl. 15.30 – 17.30. Mødet er for AU’s bæredygtighedsnetværk, men alle medarbejdere og studerende er meget velkomne til at deltage.

Klimaregnskabet for 2018 er det første af sin slags – men bestemt ikke det sidste. Universitetets klimaaftryk skal opgøres hvert år, og klimaregnskaberne skal på den måde vise, om universitetet er på rette vej med at reducere sit klimaaftryk.

Klimaregnskabet er et afgørende input til AU’s kommende bæredygtighedsstrategi, som indeholder mål om at reducere universitetets CO2-udledning. Strategien, der skal gælde frem til 2025, sendes i høring på hele universitetet, og den endelige version forventes at ligge klar i april 2020.

På netværksmødet vil universitetsdirektøren give en status på strategien, klimaregnskabet bliver foldet ud, og det vil være muligt at stille uddybende spørgsmål.

Ud over bæredygtighedsstrategi og klimaregnskab vil du på netværksmødet også høre nyt om AU Garden, der er universitetets lille nye ’have’ dedikeret til biodiversitet og social gardening. Her er både rum til køkkenhave, biodiversitet og socialt samvær. Bag projektet står en lille gruppe af engagerede studerende og medarbejdere, som er med i bæredygtighedsnetværket. Måske du har lyst til at engagere dig? Læs mere om AU Garden på hjemmesiden.

Praktiske oplysninger

Mødet er for AU’s bæredygtighedsnetværk, men alle medarbejdere og studerende er velkomne. Det er gratis at deltage.

Det er også muligt at følge mødet via live-streaming.

Vil du med i bæredygtighedsnetværket?

Er du interesseret i at fremme AU’s bæredygtighed, og har du lyst til blive en del af AU’s bæredygtighedsnetværk, så meld dig ind i Facebook-gruppen #AUSustainability i dag.

Netværket er for alle studerende og medarbejdere på Aarhus Universitet, som har lyst til at dele viden, idéer og inspiration til, hvordan AU kan blive mere grønt og bæredygtigt. Læs mere og meld dig ind her.

Fakta om AU’s klimaregnskab og bæredygtighedsstrategi

AU’s klimaregnskab:

  • Er udviklet af Nationalt Center for Energi og Miljø på Aarhus Universitet.
  • Indeholder en oversigt over AU’s CO2-udledning i 2018.
  • Er det første af sin slags på AU og skal fremadrettet opgøres årligt.
  • Bygger på Greenhouse Gas Protocol-tilgangen – en metode som også bruges af andre universiteter.
  • Giver mulighed for at følge udviklingen i universitetets klimaaftryk.

AU’s bæredygtighedsstrategi:

  • Er et supplement til AU’s overordnede strategi for 2020-2025.
  • Er under udarbejdelse og sendes i høring på universitetet i januar/februar 2020.
  • Forventes godkendt i april 2020.

Yderligere oplysninger

Læs mere på au.dk/sustainability. Har du spørgsmål, er du velkommen til at sende en mail til Susanne Søes Hejlsvig på sush@au.dk 

Arrangement, Administration (Faglighed), Alle grupper, Alle AU-enheder, Aarhus Universitet, Teknisk/administrativ medarbejder, Health, Videnskabelig medarbejder