Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

AU-studerende står bag bestseller

For tredje måned i træk er e-bogen ”Psykiatrisk Notesamling” den bedst sælgende fagbog på iBook Store. Bogen er skrevet af ni medicinstuderende fra Aarhus Universitet.

10.09.2015 | Ida Hammerich Nielson

Ni medicinstuderende har skrevet e-bogen "Psykiatrisk Notesamling", som ligger helt i top på iBook Store.

Hvad kendetegner tilstanden skizofreni? Hvordan virker et elektrochok? Og hvilke psykiatriske lidelser optræder i barndommen? Dette og meget, meget mere kan man finde svar på i e-bogen ”Psykiatrisk Notesamling”, som ni medicinstuderende fra Aarhus Universitet står bag.

”Når man skal studere psykiatri for første gang, har man brug for et effektivt redskab til at repetere de psykiatriske sygdomme. Derfor har vi lavet Psykiatrisk Notesamling, der fungerer som et supplement til lærebogen og undervisningen. Det er en fordel, at bogen er skrevet af studerende, da vi har en god fornemmelse af, hvilke begreber, man ikke forstår første gang”, siger Niels Okkels, én af de studerende bag bogen, som i mellemtiden er blevet færdig med medicinstudiet og i dag arbejder på Aarhus Universitetshospital, Risskov.

Bogen er netop udkommet i anden udgave, og salget ved semesterstart går forrygende. Bogen ligger helt i top på bestsellerlisten på iBook Store.

Bogen med på iPhone
I Psykiatrisk Notesamling finder man en gennemgang af de psykiatriske sygdomme, blandt andet psykoser og personlighedsforstyrrelser, og man kan læse om behandlingsmuligheder og blive klogere på psykiatriloven. En af grundene til bogens store succes er ifølge Niels Okkels dens elektroniske form:

”Der er kæmpe fordele ved at have notesamlingen elektronisk. Du kan hurtigt klikke dig frem til svarene i stedet for at stå med et tungt, kaffeplettet papirkompendium, du har mulighed for selv at lave noter i bogen, og du kan lynhurtigt copypaste noget og sende til din læsemakker”, siger han og tilføjer:

”Det er også muligt at over- og understrege teksten med forskellige farver ved at føre fingeren hen over de ord, som ønskes markeret. Og så kan man have bogen med på sin iPhone, når man er i klinik”.


Fakta

Psykiatrisk Notesamling kan downloades til iPad, iPhone og Mac

  • Forfatterne af bogen er: Niels Okkels, Margrethe Bang Henriksen , Ole Köhler, Christina Blanner Kristiansen, Rasmus Beyer Mogensen, Butrin Morina, Dhillon Shanmuganathan, Kristian Toftegaard og Pernille Østergaard
  • Redaktør: Niels Okkels
  • 217 sider
  • Pris: 69kr. Efterfølgende opdateringer er gratis
  • Udgivet i år 2015
  • Udgiver: Apple

Kontakt


Niels Okkels
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin
Tlf.: 28530637
niels.okkels@clin.au.dk

 




 

Offentligheden/Pressen, Health, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder