Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Bevilling skal gå til afrikansk feltstudie

Tre sundhedsvidenskabelige forskere fra Aarhus Universitet har netop modtaget en bevilling til et projekt i Rwanda. Projektet skal kigge nærmere på supervisionen af personalet på sundhedscentre i det afrikanske land.

25.06.2014 | Helle Horskjær Hansen

Michael Schriver, Vincent Cubaka og Ditte Andreasen ser frem til fortsat at arbejde med sundhedspersonale og patienter i Rwanda.

Michael Schriver, Vincent Cubaka og Ditte Andreasen ser frem til fortsat at arbejde med sundhedspersonale og patienter i Rwanda.

Hvordan foregår supervisionen i sundhedscentrene? Og oplever personalet og patienterne en positiv forskel, hvis der bliver knyttet en læge til supervisionsteamet? Det er nogle af de spørgsmål en forskergruppe fra Aarhus Universitet gerne vil have svar på, når de i samarbejde med forskere på University of Rwanda drager på feltstudie.

I 2012 modtog forskerne en million kroner til projektet og nu har de modtaget en tillægsbevilling på 595.000 kroner fra Karen Elise Jensens fond.

Rwanda har, som mange andre afrikanske lande, en enorm sygdomsbyrde og meget få ressourcer i den primære sundhedssektor til at forebygge og behandle sygdom. Størstedelen af befolkningen bor i landområder, hvor der er stor mangel på sundhedspersonale.

”Vores forskning kan bruges til at foreslå, hvordan opbakningen til de travle, sygeplejerske-bemandede sundhedscentre i Rwanda kan styrkes, for at forbedre patientplejen. Og det kan også være relevant for omkringliggende lande,” fortæller ph.d.-studerende Michael Schriver.

Udover ham består forskergruppen af Vincent Cubaka og Ditte Andreasen, og de bliver vejledt af Per Kallestrup.

Yderligere oplysninger

Ph.d.-studerende Michael Schriver
Aarhus Universitet, Institut for Folkesundhed
mscv@ph.au.dk

Navnenyt, Videnskabelig medarbejder, Ekstern målgruppe, Health, Institut for Folkesundhed