Aarhus University Seal / Aarhus Universitets segl

Børneortopædkirurg hædres for sin indsats for handicappede børn

Årets modtager af Vanførefondens Forskerpris er professor i børneortopædi og overlæge Bjarne Møller-Madsen fra Aarhus Universitet og Aarhus Universitetshospital. Han får prisen, fordi han gør en særlig indsats for nogle af de børn, der har det allersværest i hverdagen.

10.06.2020 | Sabina Bjerre Hansen

Bjarne Møller-Madsen fra Institut for Klinisk Medicin får Vanførefondens Forskerpris 2020. Foto: AUH.

Bjarne Møller-Madsen fra Institut for Klinisk Medicin får Vanførefondens Forskerpris 2020. Foto: AUH.

Professor og overlæge Bjarne Møller-Madsen ser i sit arbejde børn, som er udfordret og plaget af funktionsnedsættelser og smerter. Nogle på grund af spastisk lammelse og andre på grund af komplicerede lidelser i bevægeapparatet. Fælles for børnene er, at de har det svært i hverdagen på grund af deres handicaps.

Det har Bjarne Møller-Madsen og hans forskerkolleger sat sig for at gøre noget ved. De har fx udviklet en mindre traumatisk metode til udligning af børnenes skæve ben eller en benlængde-forskel, ligesom de gennemfører medicinske forsøg med henblik på at forbedre den smertelindring, som børnene tilbydes. Alt sammen i håbet om at forbedre børnenes livskvalitet.

Vanførefonden hædrer hvert år – efter indstilling fra universiteternes og de højere læreanstalters ledelser – en forsker, som har udmærket sig inden for forebyggelse, behandling og formindskelse af de ulemper, et fysisk handicap medfører. Med prisen følger 100.000 kroner.

Hør mere om Bjarne Møller-Madsens forskning i videoen om Vanførefondens Forskerpris 2020.

Kontakt

Klinisk professor, overlæge og dr.med. Bjarne Møller-Madsen
Aarhus Universitet, Institut for Klinisk Medicin og
Aarhus Universitetshospital, Ortopædkirurgi
Mobil: 20 40 80 25
Mail: bmm@clin.au.dk

Bevillinger og priser, Forskning, Offentligheden/Pressen, Ekstern målgruppe, Health, Sundhed og sygdom, Teknisk/administrativ medarbejder, Institut for Klinisk Medicin, Videnskabelig medarbejder, Health